Energi Danmark slår handel af med tidligere ansatte i bonussag

I et forlig mellem tre tidligere ansatte og energihandelsselskabet Energi Danmarks får de tre nu en langt mindre bonus end i deres oprindelige krav om over 1 mia. kr. 
"I stedet for at bruge energi, kræfter og mange penge på en lang og potentielt opslidende retssag, kan vi nu fokusere på at bringe Energi Danmark godt videre," siger Energi Danmarks bestyrelsesformand Jesper Hjulmand. | Foto: Sofia Busk
"I stedet for at bruge energi, kræfter og mange penge på en lang og potentielt opslidende retssag, kan vi nu fokusere på at bringe Energi Danmark godt videre," siger Energi Danmarks bestyrelsesformand Jesper Hjulmand. | Foto: Sofia Busk

Der er nu kommet en konklusion på sagen om store trecifrede millionbonusser til tre nu tidligere Energi Danmark-medarbejdere.

De tre ansatte, der havde krævet i alt 1,1 mia. kr. i bonusser ved at handle energi, modtager nu en kompensation, der er under det oprindelige beløb. Kompensationen udgør i alt 74,6 mio. kr. I samme ombæring frafalder de tre ansatte alle krav mod Energi Danmark.

Det skriver Energi Danmark i en pressemeddelelse.

”Vi har tidligere meldt ud, hvad vi mener om forløbet, så der er ingen tvivl om, at vi værdimæssigt havde lyst til at køre sagen ved domstolene. Men rationelt set er dagens aftale den rigtige løsning for Energi Danmark. Ved at indgå denne aftale har vi fjernet en lille risiko – men dog en risiko – for at tabe et meget stort beløb,” udtaler Energi Danmarks bestyrelsesformand, Jesper Hjulmand, og fortsætter:

”I stedet for at bruge energi, kræfter og mange penge på en lang og potentielt opslidende retssag, kan vi nu fokusere på at bringe Energi Danmark godt videre. Sagen har givet anledning til at kigge Energi Danmarks governance og risikostyring grundigt igennem for at minimere risikoen for, at en lignende sag kan opstå igen. Vi bakker hundrede procent op om Louise Hahn som ny adm. direktør i Energi Danmark og om alle de yderligere tiltag, som hun måtte finde nødvendige for at skabe yderligere transparens og god governance.”

Sagen rækker tilbage til marts 2023, da erhvervsmediet Finans afslørede, hvordan nøglemedarbejdere i Energi Danmark havde tjent så mange penge hjem til virksomheden i 2022, at de stod til at få i omegnen af en kvart milliard kroner hver.

Kort efter at oplysningen kom frem, meddelte Energi Danmarks bestyrelsesformand Jesper Hjulmand, at selskabet ikke ville udbetale pengene. De tre medarbejdere stoppede derefter i selskabet og ville gå domstolenes vej for at få bonussen.

Stævningen skete via de tre medarbejderes organisation DJØF, der i forbindelse med forliget udtaler i en pressemeddelelse:

”Det er klart, at en sag af denne karakter deler vandene, for der er store beløb i spil. Men for Djøf handlede sagen dybest set ikke om bonussernes størrelse, men om at bistå vores medlemmer – og det gør vi uanset om bonussen er på 3.000 eller 300 millioner. Som faglig organisation kæmper vi netop for, at medarbejdere skal kunne støtte ret på de aftaler, man indgår med virksomhedens direktør,” udtaler afdelingschef Kia Philip Dollerschell.

Energihandlere stævner Energi Danmark for at få bonusser

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også