Watch Medier

Lensgreve køber halvdelen af jordareal fra fynsk storlandbrug

Bendt Wedell, der i forvejen ejer godserne Frijsenborg og Wedellsborg, har købt en stor del af den jord, som indtil nu har hørt til storlandbruget Eskelund på Fyn.

Bendt Wedell er en af landets største jordejere. | Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Lensgreven Bendt Wedell, der er en af landets største jordejere, har købt cirka halvdelen af agerjorden, der hører til det store landbrug Eskelund på Vestfyn.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Jeg kan bekræfte, at vi har købt det meste af jorden omkring Eskelund og Fluebjergvej. Det er et areal svarende til cirka 350 hektar," siger Bendt Wedell til Landrugsavisen. Han afviser at uddybe yderligere.

Nyheden kommer i forlængelse af, at det tirsdag kom frem, at det store svinelandbrug Eskelund, der indtil nu har været ejet af familien Lerche-Simonsen, er blevet solgt til Niels Rauff og hans søn Mads Rauf-Bjerre.

Med opkøbet øger Bendt Wedell sin portefølje af jord, der i forvejen består af ca. 4.000 hektar landbrugsjord og 6.000 hektar skov.

Bendt Wedell er stærkt eksponeret i landbruget. Foruden sit ejerskab af godserne Frijsenborg og Wedellsborg, der producerer omkring 6 millioner kyllinger om året, er han også medejer af maskinforretningen Wekoagro Machinery, det børsnoterede landbrugsselskab Firstfarms og Donau Agro, der driver storlandbrug i Slovakiet.

Mindre overskud i 2019

I juni blev årsregnskabet for Wefri A/S, hvor en stor del af Bendt Wedells aktiver er samlet, offentliggjort.

Det viste et overskud på 12,3 mio. kr. mod 64,8 mio. kr. året før.

"Resultatet er mindre tilfredsstillende og skal især ses i lyset af dårlige markedsvilkår for biogas," lyder det kortfattet i ledelsesberetningen.

Tilbage i 2016 investerede Bent Wedell et tocifret millionbeløb i at opføre et kæmpemæssigt biogasanlæg på sit gods Frijsenborg.

Anlægget opvarmer i dag 5.000 husstande, og biogassen dannes fra kyllingemøg.

Bendt Wedells koncern har en bogført egenkapital på over 600 mio. kr.

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs