Watch Medier

Lensgreve køber halvdelen af jordareal fra fynsk storlandbrug

Bendt Wedell, der i forvejen ejer godserne Frijsenborg og Wedellsborg, har købt en stor del af den jord, som indtil nu har hørt til storlandbruget Eskelund på Fyn.

Bendt Wedell er en af landets største jordejere. | Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Lensgreven Bendt Wedell, der er en af landets største jordejere, har købt cirka halvdelen af agerjorden, der hører til det store landbrug Eskelund på Vestfyn.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Jeg kan bekræfte, at vi har købt det meste af jorden omkring Eskelund og Fluebjergvej. Det er et areal svarende til cirka 350 hektar," siger Bendt Wedell til Landrugsavisen. Han afviser at uddybe yderligere.

Nyheden kommer i forlængelse af, at det tirsdag kom frem, at det store svinelandbrug Eskelund, der indtil nu har været ejet af familien Lerche-Simonsen, er blevet solgt til Niels Rauff og hans søn Mads Rauf-Bjerre.

Med opkøbet øger Bendt Wedell sin portefølje af jord, der i forvejen består af ca. 4.000 hektar landbrugsjord og 6.000 hektar skov.

Bendt Wedell er stærkt eksponeret i landbruget. Foruden sit ejerskab af godserne Frijsenborg og Wedellsborg, der producerer omkring 6 millioner kyllinger om året, er han også medejer af maskinforretningen Wekoagro Machinery, det børsnoterede landbrugsselskab Firstfarms og Donau Agro, der driver storlandbrug i Slovakiet.

Mindre overskud i 2019

I juni blev årsregnskabet for Wefri A/S, hvor en stor del af Bendt Wedells aktiver er samlet, offentliggjort.

Det viste et overskud på 12,3 mio. kr. mod 64,8 mio. kr. året før.

"Resultatet er mindre tilfredsstillende og skal især ses i lyset af dårlige markedsvilkår for biogas," lyder det kortfattet i ledelsesberetningen.

Tilbage i 2016 investerede Bent Wedell et tocifret millionbeløb i at opføre et kæmpemæssigt biogasanlæg på sit gods Frijsenborg.

Anlægget opvarmer i dag 5.000 husstande, og biogassen dannes fra kyllingemøg.

Bendt Wedells koncern har en bogført egenkapital på over 600 mio. kr.

Mere fra Watch Medier

MT Højgaard skifter ud på topposten

Henrik Mielke fik halvandet år i stolen hos entreprenørselskabet MT Højgaard, før der igen er udskiftning. Afløser har fortid hos Huscompagniet og NCC.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs