Watch Medier

Vestager anklager Amazon for dobbeltrolle og datamisbrug

Amazon agerer i strid med konkurrenceregler, mener EU-Kommissionen, som går videre med indsigelseserklæring.

Efter at have foretaget en undersøgelse af muligt brud på EU's konkurrenceregler hos Amazon går EU-Kommissionen videre med sagen og sender en indsigelseserklæring til den store e-handelsvirksomhed i USA.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager slår ned på, at Amazon har en særlig dobbeltrolle, hvor data kan benyttes på konkurrenceforvridende vis.

Den amerikanske nethandelsvirksomhed udbyder en platform for andre forhandlere, men med salg af egne produkter er den også konkurrent til disse.

"Med den kraftigt stigende e-handel og med Amazon som en førende platform for e-handel er det vigtigt med en fair og uforstyrret adgang for alle sælgere," siger Vestager i en skriftlig udtalelse.

Amazon kan ifølge EU-Kommissionens vurdering misbruge sin viden om tredjepartsforhandlere i sin konkurrence imod dem.

Vestager åbner tirsdag desuden en anden undersøgelse af Amazons nethandel. Den er rettet mod virksomhedens funktion "Buy Box".

Ifølge nyhedsbureauet Reuters meddeler Amazon, at virksomheden ikke er enig i påstanden fra EU-Kommissionen. Det påpeges, at Amazon tegner sig for "under en procent af den globale detailhandel".

Sagen mod Amazon er blot en af flere EU-sager mod store amerikanske it-giganter. Vestagers armlægning med både Google og Apple er endnu ikke slut.

Det er heller ikke første gang, at den danske kommissær har fat i Amazon.

I 2017 krævede EU-Kommissionen i en afgørelse, at Luxembourg skulle indkræve 250 millioner euro i skat fra den amerikanske virksomhed. Den afgørelse er anket.

/ritzau/

Mere fra Watch Medier

Netcompany skal udvikle EU's digitale identitets-wallet

Det danske it-selskab Netcompany er blevet tildelt kontrakten på at udvikle European Digital Identity Wallet i samarbejde med selskabet Scytáles. Projektet er del af en EU-plan om at skabe en europæisk digital identitetsramme, der er tilgængelig for alle EU-borgere og virksomheder.

Danske Swedbank-kunder må på jagt efter ny bank

Swedbank vil lukke sin danske afdeling, og det betyder, at bankens danske kunder skal ud og finde sig en anden bank. Et nyt partnerskab med Sydbank omfatter nemlig ikke Swedbanks danske kunder. Den svenske banks ansatte i Danmark bliver afskediget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs