Watch Medier

Vaccine godkendes næppe i januar

Vaccinen fra AstraZaneca, som briterne regner med at kunne rulle ud i begyndelsen af det nye år, bliver næppe godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, i januar, skriver FINANS. 

Vaccinen fra AstraZeneca bliver formentlig forsinket i EU. | Foto: JOEL SAGET/AFP / AFP

Noet Wathion, viceadministrerende direktør i i Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), skyder i den belgiske avis Het Nieuwsblad håbet om, at vaccinen fra AstraZaneca kan godkendes i januar, ned. Det skriver FINANS.

»De har ikke engang indgivet en ansøgning endnu,« siger Noel Wathion tirsdag til den belgiske avis Het Nieuwsblad med henvisning til det svensk-britiske selskab AstraZeneca, der producerer vaccinen.

Wathion fortæller videre, at agenturet foreløbig har modtaget alt for få informationer om vaccinen til en hurtig godkendelse, og at der "ikke engang er nok til at give en betinget markedføringslicens," skriver FINANS.

»Vi får brug for yderligere data om kvaliteten af vaccinen. Dernæst skal virksomheden formelt ansøge om godkendelse,« siger Noel Wathion.

I Storbritannien gør man klar til at rulle den nye vaccine ud i begyndelsen af det nye år.

AstraZeneca-vaccinen er udviklet af Oxford Universitet og den svensk-britiske medicinalvirksomhed AstraZeneca. Foreløbige resultater har vist en effekt på 70 pct., men selskabet forventer, at effekten vil blive højere.

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs