Watch Medier

Coronarestriktioner forlænges frem til 28. februar

Statsminister Mette Frederiksen (S) forlænger nedlukningen af Danmark med tre uger til 28. februar. Myndighederne undersøger muligheden for at få de yngste elever tilbage i skole inden da.

Statsministeren på pressemødet. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

De gældende corona-restriktioner forlænges med tre uger til 28. februar, oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på pressemøde i Statsministeriet.

"Vi kan ikke lempe på restriktionerne. Desværre," siger hun.

"Det er netop i februar, at den nye mutation tager over i Danmark og bliver dominerende. Hvis vi samtidig åbner op på dette tidspunkt, vil smitten i Danmark meget hurtigt kunne løbe løbsk."

"Det vil ske på et tidspunkt, hvor antallet af indlagte fortsat vil være for højt. Og det vil være på et tidspunkt, hvor vi fortsat mangler at vaccinere vores ældre og mest sårbare, fordi vaccinerne er forsinkede."

Myndighederne vil dog undersøge, om det er muligt at få de yngste elever tilbage i skole inden da.

"Det er dog vores håb, at eleverne fra 0. til 4. klasse kan starte i skole tidligere end 28. februar. Vi forventer at melde ud om skolestart i starten af næste uge," siger Mette Frederiksen.

Myndighederne vil dog undersøge, om det er muligt at få de yngste elever tilbage i skole inden da, siger statsministeren. Om og i så fald hvordan det bliver muligt, forventer statsministeren svar på "i starten af næste uge".

Restriktionerne betyder blandt andet, at langt de fleste butikker og forretninger skal holde lukket. Det gælder ikke dagligvarebutikker og andre butikker, der hovedsageligt sælger mad og drikke eller personlig pleje.

Restauranter og beværtninger må hellere ikke servere på stedet, men må kun sælge ud af huset.

Det betyder, at små forretninger som frisører, tøjbutikker og fitnesscentre har lukket.

Restriktionerne indebærer også, at der er lukket for indendørs idræt-, fritids- og foreningsaktiviteter.

Også kulturelle tilbud som koncerter og museer er lukket.

Der er samtidig krav om brug af mundbind eller visir i den kollektive trafik.

Der er også et loft over, hvor mange der må deltage ved offentlige begivenheder med. Det er på fem personer. Loftet har en række undtagelser herunder ved demonstrationer.

Mette Frederiksen siger også, at Danskerne ikke skal forvente en hurtig genåbning som det var tilfældet sidste forår. Det skyldes de nye mutationer.

"Vi har set, hvor hurtigt den nye mutation kan bringe tingene ud af kontrol. Derfor kan vi ikke lempe på restriktionerne. Selv, når vi får vaccineret flere, så må vi gå forsigtigt frem. Derfor kommer vi ikke til at se samme hurtige genåbning, som vi havde sidste forår. Vi skal gå forsigtigt frem," siger Mette Frederiksen.

Læs mere her:

Restriktionsramt erhvervsliv kalder på fleksible løsninger 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs