Watch Medier

Novozymes hiver bedre resultat hjem og opjusterer

Tredje kvatal er gået bedre end forventet. Derfor havde Novozymes en opjustering med, da man aflagde regnskab en dag før ventet.

Foto: Novozymes/PR

Novozymes er kommet med regnskab for tredje kvartal 2021 dagen før, det var ventet. Med i det havde enzymgiganten en opjustering, da månederne juli, august og september er gået bedre end ventet - både af selskabet selv og af analytikerne.

Novozymes kom ud af tredje kvartal 2021 med et overskud på 843 mio. kr. mod ventede 721 mio. kr. ifølge et gennemsnitsestimat indsamlet af Novozymes selv. Overskuddet endte på 711 mio. kr. i den tilsvarende periode i 2020.

Selskabets omsætning lød på 3.761 mio. kr. i kvartalet mod ventede 3.689 mio. kr., mens den organiske vækst steg med 7 pct. Her havde analytikerne ventet en stigning på 5,4 pct.

I månederne juli, august og september 2020 endte toplinjen på 3.431 mio. kr., og den organiske vækst faldt 3,0 pct.

I tredje kvartal i år landede driftsoverskuddet (EBIT) på 1.095 mio. kr., hvilket svarer til en EBIT-margin på 29,1 pct.Analytikerne havde ventet et driftsresultat på 929 mio. kr. og en EBIT-margin på 25,2 pct. I kvartalet i 2020 fik Novozymes et plus på driften på 894 mio. kr., hvilket svarede til en margin på 26,1 pct.

Der er anden gang i år, at Novozymes er inde at pille ved resultaterne i opadgående retning.

Novozymes er dermed i gang med at opfylde strategien fra selskabets kapitalmarkedsdag for en lille måned siden, hvor kodeordet var "Unlocking growth - powered by biotech". Strategien skal holde frem mod 2025, men allerede her i tredje kvartal er der blevet "låst op for væksten".

Af regnskabet fremgår det, at koncernchef Ester Baiget er stolt over at kunne levere tocifrede vækstrater i tre ud af fem forretningsområder i de første ni måneder af 2021 samlet set.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs