Watch Medier

Elbil-profil bliver branchedirektør i Dansk Industri

Træ- og Møbelindustrien, Dansk Industris brancheforening for danske træ- og møbelvirksomheder, får Lærke Flader som ny branchedirektør. Hun bliver dermed erhvervets ansigt udadtil.

Lærke Flader bliver ny branchedirektør for Træ- og Møbelindustrien i DI. | Foto: PRdanskelbilalliance

DI's brancheforening for danske træ- og møbelvirksomheder, Træ- og Møbelindustrien, får nyt ansigt udadtil, når Lærke Flader tiltræder stillingen 4. januar.

"I Træ- og Møbelindustrien får Lærke Flader en vigtig opgave med at bidrage til erhvervets arbejde med den grønne omstilling i de kommende år, men også med de aktuelle udfordringer, disse virksomheder oplever med forsyningskæderne," siger Kim Graugaard, viceadm. direktør i DI.

Lærke Flader har i de senere år markeret sig som branchechef og talsmand for Dansk e-Mobilitet (tidligere Dansk Elbil Alliance) i Dansk Energi. I takt med elbilernes stigende udbredelse er Lærke Flader blevet en hyppig gæst i medierne med budskaber om politisk behov for nødvendige investeringer i at gøre Danmark til et førende elbil-land.

Fremover er det danske møbelproducenter, leverandører af stole, skabe, borde til danske hjem samt savværker og producenter af bl.a. byggematerialer i træ, der skal nyde godt af Lærke Fladers kommunikative evner og lederskab.

"Med hendes mange års erfaringer fra politisk og organisatorisk arbejde er jeg overbevist om, at hun kan blive en gevinst for branchen," siger Kim Graugaard.

Lærke Flader er 54 år og uddannet cand.oecon. i 1993. Hun har 14 års erfaring med politisk interessevaretagelse og organisationsarbejde i den private sektor samt ni års erfaring med politik-, analyse- og lovarbejde fra centraladministrationen. Siden 2009 har hun haft ansvaret i Dansk Energi for at Dansk e-Mobilitet. Lærke bor på Frederiksberg, er gift og mor til tre børn.

Michael Svane stopper i DI Transport 

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs