Watch Medier

KOPI Kødkoncerner erklærer eksportvarer for coronafrie

De brasilianske selskaber JBS, BRD, Minerva og Marfrig har underskrevet en erklæring til de kinesiske myndigheder, som forsikrer, at selskabernes eksporterede varer er fri for coronavirus.

I kampen mod coronasmitte har Kina i de seneste uger indført krav om at coronateste alle containere med importeret kød og fisk, men nu forsikrer fire af Brasiliens store kødkoncerner, at der ikke er grund til bekymring.

Selskaber JBS, BRD, Minerva og Marfrig har således formuleret en skriftlig erklæring, der forsikrer, at Kinas importerede varer fra selskaberne ikke indeholder coronavirus, skriver Reuters.

Erklæringen er kommet efter anmodning af Kina selv, lyder det fra en kilde forbundet med Marfrig.

Brasiliens slagterier har været hårdt ramt af coronakrisen, hvor en større andel af de ansatte er blevet smittet med sygdommen.

Den brasilianske kødorganisation ABPA forventer, at den brasilianske kyllinge- og svineeksport til Kina vil overstige 1 mio. ton i 2020. Året forinden lød tallet på 834.000 ton.

Op mod halvdelen af amerikanske slagteriarbejdere udebliver fra job

Brasiliansk Kina-retorik vækker bekymring hos Cargill

Ny rapport: Verdens største fødevareselskaber i "høj risiko" under pandemier 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs