Watch Medier

KOPI Kødkoncerner erklærer eksportvarer for coronafrie

De brasilianske selskaber JBS, BRD, Minerva og Marfrig har underskrevet en erklæring til de kinesiske myndigheder, som forsikrer, at selskabernes eksporterede varer er fri for coronavirus.

I kampen mod coronasmitte har Kina i de seneste uger indført krav om at coronateste alle containere med importeret kød og fisk, men nu forsikrer fire af Brasiliens store kødkoncerner, at der ikke er grund til bekymring.

Selskaber JBS, BRD, Minerva og Marfrig har således formuleret en skriftlig erklæring, der forsikrer, at Kinas importerede varer fra selskaberne ikke indeholder coronavirus, skriver Reuters.

Erklæringen er kommet efter anmodning af Kina selv, lyder det fra en kilde forbundet med Marfrig.

Brasiliens slagterier har været hårdt ramt af coronakrisen, hvor en større andel af de ansatte er blevet smittet med sygdommen.

Den brasilianske kødorganisation ABPA forventer, at den brasilianske kyllinge- og svineeksport til Kina vil overstige 1 mio. ton i 2020. Året forinden lød tallet på 834.000 ton.

Op mod halvdelen af amerikanske slagteriarbejdere udebliver fra job

Brasiliansk Kina-retorik vækker bekymring hos Cargill

Ny rapport: Verdens største fødevareselskaber i "høj risiko" under pandemier 

Mere fra Watch Medier

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs