Watch Medier

KOPI Ansatte i internationalt advokatfirma går ned i tid og løn for at modstå krisen

Medarbejderne i et af verdens største advokatfirmaer Dentons siger ja til at arbejde fire dage om ugen og gå 20 pct. ned i løn fra juni til december for at mindske coronakrisens påvirkning.

Den midlertidige ordning gælder blandt andre de ansatte på Dentons kontor i den engelske hovedstad London. | Foto: Steven Watt/REUTERS / X06709

Fra juni til december vil en lang række medarbejdere på advokatfirmaet Dentons kontorer i Storbritannien og Mellemøsten gå ned i både tid og løn.

Medarbejderne har således sagt ja til en midlertidig ordning, hvor ansatte året ud kan nøjes med at arbejde fire dage om ugen mod et tilsvarende lønhug på 20 pct. Det skriver branchemediet Legal Cheek.

Det sker for at ruste virksomheden, der er blandt verdens største advokatfirmaer, til at stå imod coronakrisen bedst muligt.

"Disse forebyggende tiltag vil beskytte vores balanceopgørelse, mens vi bevarer vores forretning til, hvad vi håber bliver en travlere periode senere på året," siger Jeremy Cohen, adm. direktør for Dentons i Storbritannien og Mellemøsten.

Et lignende tiltag er ifølge Legal Cheek også sat i værk i advokatfirmaet Norton Rose Fulbright, der ligeledes hører til blandt sværvægterne i den internationale advokatbranche.

Herhjemme har coronakrisen tvunget to af landets største advokatfirmaer Kromann Reumert og DLA Piper ud i fyringsrunder. Kromann Reumert sagde i forrige uge farvel til 29 medarbejdere, heraf 19 jurister, mens DLA Piper fyrede 15 ansatte.

En række advokatfirmaer har også gjort brug af coronahjælpepakkerne og søgt om lønkompensation.

Det gælder blandt andre Focus Advokater på Fyn, for hvem det har handlet om at samle likviditet, hvis firmaet skulle få brug for det på et senere tidspunkt.

Topadvokatfirma i stor fyringsrunde

Endnu et stort advokatfirma i fyringsrunde på grund af coronakrisen 

Coronakrisen rammer amerikanske advokaters lønninger 

Mere fra Watch Medier

Mærsk har udledt langt mere CO2 end tidligere oplyst

Nye beregninger fra Mærsk viser, at rederikoncernen har udledt markant mere CO2 end først rapporteret. Forskellen fra de tidligere beregninger er større end den mængde, som det samlede danske landbrug udledte i 2021.

Underskud og formandsskifte i Gyldendal

Efter frasalg af den underskudsgivende bogstreamingtjeneste Chapter og en lavere indtjening på flere områder fik forlagshuset et underskud på næsten 60 mio. kr. i 2022. Næstformand overtager formandsposten ved næste generalforsamling.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs