KOPI Danmark går sammen med andre EU-lande om brug af kunstig intelligens

En række EU-lande har underskrevet en erklæring omkring brugen af kunstig intelligens. Det skal blandt andet føre til en ansvarlig brug af teknologien, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup.
Foto: Arkivfoto: Andreas Beck/Erhvervsministeriet
Foto: Arkivfoto: Andreas Beck/Erhvervsministeriet
af LINETTE THØGERSEN

Med erhvervsminister Simon Kollerup (S) som vært er en sammenslutning af EU-lande i dag nået til enighed om at underskrive en erklæring om brugen af kunstig intelligens.

Erklæringen skal udbrede en ansvarlig brug af teknologien, lyder det i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

"Corona-krisen har for alvor sat en tyk streg under det enorme potentiale, der er ved at bruge kunstig intelligens. Det giver os mulighed for at gøre mange ting på en klogere og mere effektiv måde f.eks. forskning i behandlinger af covid-19 og på længere sigt, når virksomhederne skal omstille sig efter krisetider," siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

"Men det er vigtigt, at det gøres på en ansvarlig måde, så vi som forbrugere kan stole på, at deres data ikke bliver misbrugt. Derfor er jeg glad for, at vi i dag har underskrevet en erklæring om, og at vi fremover kommer til at samarbejde om at fremme netop det."

Sammenslutningen, der består af EU’s mest digitale lande, går under navnet D9 og afholder sit næste møde i Finland til efteråret.

Microsoft dropper salg af teknologi til ansigtsgodkendelse i USA 

Softwareselskab indgår datasamarbejde med medicinalvirksomhed 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også