Watch Medier

Maersk opjusterer forventningerne

Et hidtil positivt fjerde kvartal får atter Maersk til at opjustere sine indtjeningsforventninger til 2020.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

A.P. Møller-Maersk opjusterer sine forventninger til 2020 med 500 mio. dollar målt på driftsresultatet - indtjeningen før blandt andet renter og skat. Det svarer til cirka 3,14 mia. kr. Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra Maersk tirsdag.

Maersk forventer nu et driftsresultat på 8,0-8,5 milliarder dollar. Opjusteringen kommer, blot dagen før selskabet offentliggør sit regnskab for tredje kvartal.

Opjusteringen er baseret på de foreløbige finansielle tal for oktober og det øgede momentum i fjerde kvartal i fragtrater og volumener i Ocean-segmentet, skriver rederiet.

Ocean-forretningen er den del af rederiets forretning, der dækker over containerforretningen til søs.

Maersk gør i meddelelsen opmærksom på, at markedssituationen og forventningerne dog fortsat er mere usikre end normalt på grund af covid-19-forstyrrelser.

Det er anden måned i træk, at selskabet ser en bedre indtjening i 2020 end først antaget. Tilbage i oktober opjusterede selskabet sine forventninger til driftsresultatet i 2020 til 7,5-8,0 mia. dollar fra tidligere 6-7 mia. dollar.

Dengang meldte Mærsk samtidig ud, at man ville afskedige 2000 medarbejdere i tredje kvartal.

Det blev estimeret, at afskedigelserne ville koste firmaet ca. 100 mio. dollar svarende til ca. 630 mio. kr. i omkostninger vedrørende omstruktureringer.

Med opjusteringen er endnu en del af overraskelsesmomentet væk forud for tredje kvartals regnskab onsdag. Ud over forventningerne til driftsresultatet offentliggjorde Mærsk nemlig også foreløbige tal for omsætningen i tredje kvartal i oktober.

Her var meldingen en omsætning på omkring 9,9 mia. dollar i kvartalet.

Mere fra Watch Medier

Jyske Banks opkøb får konkurrenter til at opruste

Flere banker skruer op for offensiven i det midt- og vestjyske, hvor Handelsbanken er en af de største aktører. Oven på Jyske Banks køb af Handelsbankens aktiviteter i Danmark ser en højere andel af kunderne sig om efter ny bank.

Scan Global-chef varsler nye overtagelser

Logistikkoncernen Scan global har overtaget et Hongkong-selskab, der giver flere muskler i Asien og passer godt ind i koncernens DNA. Sådan lyder det fra topchef Allan Melgaard, der bebuder andre, nye overtagelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs