Watch Medier

Maersk opjusterer forventningerne

Et hidtil positivt fjerde kvartal får atter Maersk til at opjustere sine indtjeningsforventninger til 2020.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

A.P. Møller-Maersk opjusterer sine forventninger til 2020 med 500 mio. dollar målt på driftsresultatet - indtjeningen før blandt andet renter og skat. Det svarer til cirka 3,14 mia. kr. Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra Maersk tirsdag.

Maersk forventer nu et driftsresultat på 8,0-8,5 milliarder dollar. Opjusteringen kommer, blot dagen før selskabet offentliggør sit regnskab for tredje kvartal.

Opjusteringen er baseret på de foreløbige finansielle tal for oktober og det øgede momentum i fjerde kvartal i fragtrater og volumener i Ocean-segmentet, skriver rederiet.

Ocean-forretningen er den del af rederiets forretning, der dækker over containerforretningen til søs.

Maersk gør i meddelelsen opmærksom på, at markedssituationen og forventningerne dog fortsat er mere usikre end normalt på grund af covid-19-forstyrrelser.

Det er anden måned i træk, at selskabet ser en bedre indtjening i 2020 end først antaget. Tilbage i oktober opjusterede selskabet sine forventninger til driftsresultatet i 2020 til 7,5-8,0 mia. dollar fra tidligere 6-7 mia. dollar.

Dengang meldte Mærsk samtidig ud, at man ville afskedige 2000 medarbejdere i tredje kvartal.

Det blev estimeret, at afskedigelserne ville koste firmaet ca. 100 mio. dollar svarende til ca. 630 mio. kr. i omkostninger vedrørende omstruktureringer.

Med opjusteringen er endnu en del af overraskelsesmomentet væk forud for tredje kvartals regnskab onsdag. Ud over forventningerne til driftsresultatet offentliggjorde Mærsk nemlig også foreløbige tal for omsætningen i tredje kvartal i oktober.

Her var meldingen en omsætning på omkring 9,9 mia. dollar i kvartalet.

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs