Falske vacciner på sort marked

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer har kunnet konstatere, at der er sket salg af falske coronavacciner med selskabets varemærke og mærkater.
Falske vacciner har været i omløb i Mexico og Polen. | Foto: CHRISTOF STACHE/AFP / AFP
Falske vacciner har været i omløb i Mexico og Polen. | Foto: CHRISTOF STACHE/AFP / AFP
af ritzau finans

Kriminelle har - måske ikke så overraskende - set deres snit til at udnytte det desperate behov for coronavacciner flere steder i verden.

Medicinalkæmpen Pfizer har således kunnet konstatere, at der er sket salg af falske vacciner med selskabets varemærke og mærkater.

Det skriver The Wall Street Journal.

I Mexico har 80 personer således fået en falsk dosis coronavaccine, som de hver betalte 1000 dollar for, og i Polen har myndighederne også fundet glas, tilsyneladende indeholdende et antirynke-middel frem for en vaccine mod covid-19. I Polen har ingen dog fået indgivet de falske vacciner.

"Alle på planeten har brug for den. Mange er desperate for at få den. Vi har en meget begrænset forsyning, en forsyning, som vil blive øget, og andre selskaber vil komme ind i markedet. I mellemtiden er der en perfekt mulighed for kriminelle," siger Lev Kubiak, Pfizers globale sikkerhedschef, til The Wall Street Journal.

I USA og i Mexico har myndighederne også lukket et utal af hjemmesider, der påstod at sælge vacciner eller være forbundet til kendte vaccineproducenter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også