Watch Medier

Åbning for biltrafik på ny Storstrømsbro udskydes

Konstruktionen af ny bro mellem Sjælland og Falster er mere tidskrævende end forventet. Det skyder tidsplanen for landets tredjelængste bro med et år til 2024.

Visualisering af den nye Storstrømsbro. | Foto: Vejdirektoratet/PR

Åbningen for biltrafik på den nye Storstrømsbro bliver udskudt fra 2023 til 2024.

Samtidig ventes togtrafikken tidligst åbnet i 2026 i stedet for 2024. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

"Vores vurdering er, at broen er klar til åbning for biltrafik i 2024 og for togtrafik tidligt i 2026."

"Vi beklager forsinkelsen og vil arbejde målrettet sammen med entreprenøren på at finde muligheder for at optimere den nye tidsplan," siger Erik Stoklund, anlægsdirektør i Vejdirektoratet, i meddelelsen.

Forsinkelsen skyldes ifølge Vejdirektoratet primært, at entreprenørens konstruktionsmetode har vist sig mere tidskrævende end ventet.

Metoden anvender sammenstøbte elementer. Og det optager altså mere tid end håbet.

Coronasituationen er også medvirkende til forsinkelsen. Det skyldes forskellige restriktioner, herunder vanskelige rejseforhold i Europa.

Den nye Storstrømsbro forbinder Sjælland med Falster via Masnedø. Broen bliver cirka fire kilometer lang. Det gør den til den tredjestørste bro i Danmark efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.

Den gamle Storstrømsbro (billedet) står til nedrivning, når den nye står færdig. | Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix
Den gamle Storstrømsbro (billedet) står til nedrivning, når den nye står færdig. | Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix
 

MT Højgaard har indgået kontrakt i Rønne Havn 

Byggefirma opsagt på Storstrømsbro-projekt efter sag om ulovlige pengestrømme 

Mere fra Watch Medier

Jyske Bank skruer op for rentesatser

I modsætning til Nykredit fastholder landets tredjestørste bank, Jyske Bank, en rente på 0 pct. på almindelige lønkonti. Men renten hæves på udlån og på en stribe opsparingsprodukter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs