Watch Medier

Pris på råkaffe stiger - det mærkes hos dansk producent

Ifølge det norske medie E24 er råkaffeprisen steget til det højeste niveau længe. Peter Larsen Kaffe mærker de stigende priser.

Et kilo råkaffe kostede mandag 23,80 kroner. For halvandet år siden var prisen den halve. | Foto: Simon Fals

Prisen på råkaffe er den seneste tid steget og har ifølge det norske medie E24 nået det højeste niveau i ti år.

De højere priser mærkes hos danske Peter Larsen Kaffe. Markederne er ifølge kommunikations- og udviklingschef Lars Aaen Thøgersen usikre.

"De seneste meldinger omkring vejr og forventet kommende høst er egentlige positive. Men særligt fragtsituationen skaber en ustabil situation, hvor priserne stiger," oplyser han til Ritzau.

Ifølge mediet E24 var prisen for et kilo kaffe mandag 37 norske kroner - eller 28,3 danske kroner. For halvandet år siden var den knap det halve. Prisen sættes på den internationale råvarebørs i New York, som videre påvirker prisen, der betales på andre markeder.

Hos Peter Larsen Kaffe er man ifølge Lars Aaen Thøgersen meget opmærksom på de stigende priser.

"Men det er samtidig vigtigt, at vi handler ansvarligt og ikke bidrager til yderligere hysteri ved at hamstre og fylde lagre. Forbrugerpriserne må fortsat forventes at stige, ligesom det er gældende for en lang række internationale fødevarer," oplyser han.

"Specialkaffen skal være den nye specialøl"

Coca-Cola opkøber andel i italiensk kaffeselskab

Kaffeiværksættere får tocifret millionbeløb fra EU-program

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs