Watch Medier

Iværksætter bag vinfirma straffes med fængsel for bedrageri

En iværksætter bag et vinfirma er torsdag blevet idømt en delvist betinget dom på to år og seks måneder for bedrageri i millionklassen.

Angiveligt dyre dråber viste sig at være kejserens nye klæder for investorer. | Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

En iværksætter bag et vinfirma er torsdag blevet idømt en delvist betinget dom på to år og seks måneder for bedrageri i millionklassen. Det oplyser Retten i Roskilde.

Der er tale om iværksætteren Thomas Clausen, der senere har skiftet navn til Christopher Clausen, og som tidligere er blevet omtalt i flere medier.

Hans firma Fine Wine Invest, der tilbage i 2017 gik konkurs, slog sig op på at investere i dyr vin for sine kunder.Vinen skulle angiveligt opbevares i særlige lokaler hos vinbørsen Liv-Ex i London.

I forbindelse med konkursen gik blandt andet erhvervsmediet Børsen ind i sagen. Her viste det sig, at firmaet slet ikke var i besiddelse af de dyre flasker, som var omdrejningspunktet for hele forretningen.

I begyndelse af 2017 kunne Fine Wine Invest ellers præsentere et stort overskud. I erhvervsmediet Finans blev han omtalt under overskriften "hver dag tjente Thomas Clausen 12.500 kroner på vin". Men regnskabet var misvisende, hvilket blandt andet viste sig i den senere konkurs.

Ifølge Ekstra Bladet, som også fulgte sagen dengang, var kundernes penge ikke blevet brugt på investeringer i dyre vine. I stedet havde bagmanden brugt pengene på møbler til sig selv samt leasing af en Ferrari.

Tre måneder af straffen skal afsones, mens de sidste to år og tre måneder er blevet gjort betinget. Derudover skal han udføre 300 timers samfundstjeneste samt betale omkring 3,4 millioner kroner i erstatning til 23 personer, der i sin tid investerede i den dyre vin. Han er desuden blevet frakendt retten til at stifte, være direktør eller sidde i bestyrelsen i selskaber i de kommende to år.

Dommen blev torsdag læst op i Retten i Roskilde, uden at den nu dømte var til stede. Derfor er det endnu ikke kommet frem, hvordan han forholder sig til straffen.

Champagne og smagekasser løfter resultaterne i Philipson Wine

Europæisk vin vinder frem blandt danskerne 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs