Watch Medier

Forbrugervagthund kalder Lunars manglende dataudlevering for lovbrud

Forbrugerombudsmanden slår i ny afgørelse fast, at banker skal udlevere basale lånevilkår til gældsrådgivere. Sker dette ikke, er det i strid med forbrugeraftaleloven og god skik for finansielle virksomheder. Afgørelsen får nu konsekvenser for fintech-virksomheds arbejdsgang.

Forbrugerombudsmanden faststlår i ny afgørelse, at gældsrådgivere med fuldmagt skal have adgang til bankens oplysninger om låntager.

Lunar Bank afviste i foråret 2021 at udlevere lånevilkår og låneoplysninger til en forbruger, der henvendte sig til banken via en gældsrådgiver, selvom den pågældende gældsrådgiver havde fået en skriftlig fuldmagt fra forbrugeren. Nu slår en ny afgørelse fra Forbrugerombudsmanden fast, at fintech-virksomheden handlede i strid med loven. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Forbrugerombudsmanden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs