Watch Medier

Analytiker: Omkostninger i Genmab løftes igen mere end ventet

Sydbanks analytiker mener, at Genmabs årsafslutning er positiv. Aktien kan alligevel komme under pres.

Foto: Tuala Hjarnø / Genmab / PR

Genmab sluttede 2021 stærkt af og overrasker positivt både med omsætning og indtjening i perioden. Også prognosen for i år tegner ganske lovende, når det kommer til toplinjen. Genmab træder til gengæld også speederen i bund inden for forskning og udvikling. Midtpunktet af indtjeningsprognosen ligger derfor i den lave ende af analytikernes prognose.

Det vurderer analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, der af samme grund ser risiko for, at aktien kan komme en smule under pres, når aktiehandelen åbner torsdag morgen

Han fremhæver dog samtidig, at man kan sætte spørgsmålstegn ved, om aktien bør falde, når de ekstra omkostninger går til investeringer i pipelinen og opbygningen af Genmabs salgsorganisation og altså i fremtiden.

”Den gode årsafslutning er positiv, og der er elementer i prognosen for toplinjen, der er rigtig positiv. Men så er der også omkostningsbasen, der igen er højere end ventet. Det gør så, at analytikerne skal tage toppen af deres indtjeningsestimater for 2022, og det kan alt andet lige sætte aktien under pres,” siger Sydbank-analytikeren.

For 2022 venter Genmab en omsætning på 10,8-12 mia. kr. og et driftsoverskud på 3-4,8 mia. kr. Prognosen varsler dermed markant vækst fra 2021, hvor Genmab havde en toplinje på lige under 8,5 mia. kr. og leverede et driftsresultat på 3018 mio. kr.

Midten af prognosen ligger også over analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News om en omsætning på 11.160 mio. kr. Til gengæld er midten af indtjeningsprognosen lavere end analytikerkorpsets estimat på 4570 mio. kr.

Det skyldes, at Genmab venter driftsomkostninger på 7,2-7,8 mia. kr. mod knap 5,5 mia. kr. i 2021.

”Det er nærmest i vanlig stil, at Genmab guider højere omkostninger, end det der er ventet på forhånd. Det er tredje år i træk, vi underestimerer, hvor meget de investerer. Men det er positive er så, at de her omkostninger dækkes alene af royaltyindtægterne på Darzalex,” siger Søren Løntoft Hansen.

Partneren Johnson & Johnsons salg af kræftmidlet ventes at lande på 7,3-8 mia. dollar i 2022. Det vil give Genmab en royaltyindtægt på 7700-8500 mio. kr.

Onsdag sluttede Genmab-aktien 0,8 pct. højere i 2229 kr. Regnskabet blev offentliggjort få minutter efter børslukketid.

Genmab vil sælge for op mod 12 milliarder kroner i 2022

Mere fra Watch Medier

Udfordringerne tyngede Vestas i 2022

Den danske mølleproducent Vestas oplevede tilbagegang i salget i 2022 og forventer et lavere aktivitetsniveau i 2023, fremgår det af foreløbige regnskabstal. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs