Watch Medier

Når familien sætter sig igennem, giver det genlyd i hele koncernen

Generationsskifte er aldrig let - hverken når det handler om overdragelse af den fædrende gård, af den lille tømmervirksomhed eller for den sags skyld af den globale milliardkoncern. I ugen der gik faldt ét af de helt store generationsskifte dog på plads i dansk erhvervsliv. Men hvem bestemmer egentlig i sidste ende i Grundfos? 

Foto: Watch Medier / Jan Bjarke Mindegaard

En af de sværeste – og vigtigste – opgaver en bestyrelse sidder med, er arvefølgen. Hvem skal tage over, når topchefen ikke længere skal sidde på toppen? Hvordan sikrer man, at der ikke tabes kostbart momentum i et ledelsesmæssigt vakuum? Og hvem træffer egentlig den endelige beslutning, når der skal peges på en ny topchef?

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs