Watch Medier

Når familien sætter sig igennem, giver det genlyd i hele koncernen

Generationsskifte er aldrig let - hverken når det handler om overdragelse af den fædrende gård, af den lille tømmervirksomhed eller for den sags skyld af den globale milliardkoncern. I ugen der gik faldt ét af de helt store generationsskifte dog på plads i dansk erhvervsliv. Men hvem bestemmer egentlig i sidste ende i Grundfos? 

Foto: Watch Medier / Jan Bjarke Mindegaard

En af de sværeste – og vigtigste – opgaver en bestyrelse sidder med, er arvefølgen. Hvem skal tage over, når topchefen ikke længere skal sidde på toppen? Hvordan sikrer man, at der ikke tabes kostbart momentum i et ledelsesmæssigt vakuum? Og hvem træffer egentlig den endelige beslutning, når der skal peges på en ny topchef?

Spørgsmålene bliver ikke mindre komplicerede, når det er en familieejet koncern, vi taler om. For en ting er at finde en ny direktør til et C25-selskab. Her er der ikke så mange følelser i spil - det handler om evnen til at skabe afkast, evnen til at fastlægge og gennemføre en strategi og modet til at skære igennem. Alt sammen noget bestyrelsen kan forholde sig til uden nødvendigvis at skele alt for meget til, om det nu også er i tråd med "virksomhedens ånd".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Axcel nupper endnu en it-virksomhed

Kapitalfonden Axcel har sat fingrene i endnu et dansk it-selskab. Denne gang er det en aktiepost på ca. 60 pct. i NTI Group, der er specialiseret i modellerings- og tegneprogrammer.

Vestas hiver strategiprofil op i direktionen

Thomas Alsbjerg hives fra Vestas’ udviklingsforretning helt op i direktionen, og samtidig etablerer mølleproducenten en ny funktion for digitale løsninger, som han skal lede.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs