Watch Medier

Novo Nordisk mister sin Messi

Mads Krogsgaard Thomsen har sagt op i Novo Nordisk, hvor han i 20 år har ledet forskningen. Ind kommer i stedet en tysker, der skal forsøge at fylde de store sko.

Mikkel Aabenhus Hemmingsen er redaktør ved Watch Medier med ansvar for MedWatch.

I 30 år har Mads Krogsgaard Thomsen sagt nej til virksomheder, der med markant større lønchecks har forsøgt at lokke ham væk fra Novo Nordisk.

Men nu har han sagt ja, og Novo Nordisks forskningsdirektør er fra månedens udgang ikke længere at finde i det danske medicinalselskab.

Efter flere lukrative jobtilbud fra udlandet var det paradoksalt nok en stilling hos ejeren af Novo Nordisk, der lokkede ham væk, og Krogsgaard Thomsen er fra 1. marts udnævnt til adm. direktør for Novo Nordisk Fonden.

Her forenes han med Lars Rebien Sørensen, den tidligere Novo Nordisk-topchef, der nu er bestyrelsesformand i fonden, og som i sin tid udnævnte Krogsgaard til forskningschef i diabetesselskabet ved årtusindeskiftet.

Samme Rebien er også manden, der har udråbt den afgående forskningsdirektør til selskabets Lionel Messi - den kreative kraft, der har ført an i flere succeser, senest molekylet semaglutid, der skal være hjørnestenen i fremtidens Novo Nordisk som en behandling mod diabetes og fedme og også kan vise sig effektiv mod blandt andet leversygdom og Alzheimers.

Men hvad betyder det så for Novo Nordisk, at selskabets karismatiske forskningsdirektør gennem 20 år nu snart er fortid?

Indadtil mister Novo Nordisk først og fremmest en kulturbærer, der kender hvert eneste hjørne af Novo Nordisk, og hvis DNA synes smeltet sammen med virksomheden. Dernæst en dygtig forsker med dyb forståelse for alt, hvad

Udadtil er det en dygtig kommunikatør, som Novo Nordisk siger farvel til. Mads Krogsgaard Thomsen trives tydeligt med pressens og forskningsverdenens opmærksomhed, og det - sammen med en boblende optimisme på selskabets vegne, der herhjemme kun overgås af Genmabs Jan van de Winkel - er en vindende kombination, når analytikere og investorer skal overbevises om værdien i selskabet.

Den arv skal nu løftes af tyske Marcus Schindler, der siden januar 2018 har stået i lære hos Mads Krogsgaard Thomsen. Og selvom han utvivlsomt besidder mange kvaliteter, så er det noget andet at træde op på den helt store scene.

Tiden må vise, om Krogsgaard store sko lader sig udfylde.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs