Watch Medier

Dansk tech-startup solgt for trecifret millionbeløb

Norsk tech-selskab har opkøbt danske Actimo for en pris på mellem 160 og 200 mio. kr., skriver Berlingske. (Opdateret)

Foto: Colourbox

Danske Actimo er købt af norske Kahoot! for et trecifret millionbeløb, skriver Berlingske.

Tech-startuppen Actimo, der står bag et digitalt værktøj, som virksomheder kan bruge til at kommunikere med medarbejderne, er handlet til en pris på mellem 160 og 200 mio., oplyser stifter og adm. direktør Eske Gunge til avisen.

Kahoot! har lavet en app, hvor folk via storskærme kan quizze mod hinanden. Appen bliver ofte brugt ved festlige lejligheder, men nu ønsker det norske tech-selskab også at fokusere på digital læring, kommunikation og ledelse på arbejdspladser, og derfor har man opkøbt Actimo.

"Vi får mulighed for at nå et ekstremt stort marked, for Kahoot! er en global spiller, så for os er det fantastisk at nå hen et sted, hvor man har en fornemmelse af, at vi virkelig kan gøre en forskel i verden," siger Eske Gunge fra Actimo til Berlingske.

Det er advokatfirmaet Horten har rådgivet sælgerne i forbindelse med handlen, skriver Horten på sin hjemmeside.

Hortens rådgivningshold bestod af partner Mikkel Primdal Kæregaard, advokaterne Jonas Eigil Nielsen, Caroline Smith og Emil Spurr Madsen samt advokatfuldmægtig Mathias Heldgaard Nielsen.

Actimo, der blev stiftet i 2012, har blandt andre investoren Jan Lehrmann, der er kendt fra tv-programmet Løvens Hule, i ejerkredsen, mens Promentum Equity Partners (PEP) har været ledende investor siden 2017.

Kahoot overtager 100 pct. af aktierne i firmaet, der bruges af mere end 200 virksomheder – for eksempel Circle K, Hi3G og Compass Group.

(Artiklen er opdateret)

Tech-startups deler erfaringer og åbner op om fiaskoer for at afkorte vejen til succes

Coronakrise booster tech-startup  

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs