Watch Medier

Dansk medico-milliardær køber fodboldklubben Charlton

Danskeren Thomas Sandgaard har overtaget den engelske fodboldklub Charlton Athletic. (Opdateret)

Charlton-spillere (i grå udebanetrøjer) spillede 15. september imod West Ham. | Foto: CLIVE ROSE/Pool via REUTERS / X01348

En overtagelse har i et stykke tid været under opsejling, og nu er det så en kendsgerning: Den danske rigmand Thomas Sandgaard overtager den engelske fodboldklub Charlton Athletic.

Det bekræfter Sandgaard i et åbent brev til fansene på klubbens hjemmeside.

"Tak for jeres passion, udholdenhed og tålmodighed. Der er ingen klub uden jer. Vi er Charlton Athletic Football Club."

"Lige fra starten har jeg følt, at vi var sammen om dette. Jeg er beæret over jeres støtte og stolt over officielt at blive en del af Charlton-familien," lyder det fra Thomas Sandgaard.

I sidste sæson rykkede klubben ned fra The Championship og slår altså i denne sæson sine folder i Englands tredjebedste række.

Klubbens historie dateres tilbage til 1905, mens den største bedrift var FA Cup-sejren i 1947.

Ifølge TV 2 har den 62-årige dansker tjent sin formue på medicinsk udstyr. Han flyttede til USA i 1996, og i 2018 blev han også amerikansk statsborger.

I staten Colorado har han startet firmaet Zynex Inc., der producerer medicinsk udstyr, hvor han fortsat er administerende direktør, og hans formue er ifølge britisk presse oipgjort til over tre milliarder kroner.

Retssag banede vejen

Vejen til det danske ejerskab af Charlton har dog ikke været snorlige. Således måtte han igennem retten, før vejen var banet for Sandgaard.

Paul Elliott stillede således krav om at bremse salget af klubben til den danske rigmand, men det blev afvist af dommeren i sagen.

Elliott hævede, at han tilbage i maj købte hovedaktionæren Panorama Magics 65 procent aktieandel for et enkelt pund.

Det fandt dommeren ikke bevis for, ligesom dommeren understregede, at det kunne have voldsomme økonomiske konsekvenser for klubben, hvis en overtagelse blev trukket i langdrag.

Sandgaard fløj fra sin bopæl i USA til England i slutningen af august for at forhandle en overtagelse af klubben hjem med Panorama Magic.

(Artiklen er opdateret)

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs