Watch Medier

Medie: Kapitalfond vil sælge TDCs gamle hosting-forretning

Kapitalfonden Maj Invest, der købte TDCs hosting-forretning, forsøger nu at sælge selskabet, som i dag hedder Itadel. Det erfarer Børsen.

Itadels adm. direktør, Jess Julin Ibsen. | Foto: PR

Hvis det står til ejerne i kapitalfonden Maj Invest, skal Itadel angiveligt have nye ejere, skriver Børsen, som erfarer det på baggrund af unavngivne kilder.

Avisen skriver, at kapitalfonden har hyret revisionsfirmaet PWC til at styre salgsprocessen. Ingen af de to ledende partnere i kapitalfonden Maj Invest Erik Holm og Mads Andersen ønsker at kommentere salget over for Børsen.

Itadel var tidligere TDC's hosting-forretning og fik sit navn, da selskabet i 2017 blev opkøbt af Maj Invest efter et længere forsøg på salg fra TDC. Siden da har selskabet været igennem fyringsrunder og større transformationer, som har kostet dyrt. Det seneste regnskab fra 2019 viste et samlet tab på 86,2 mio. kr. mod et minus på 12,3 mio. kr. i 2018.

Driftsresultatet (EBITDA) lød på et minus på 38,1 mio. kr. i 2019 sammenlignet med et plus på 53,9 mio. kr. i 2018. Reelt var driftstabet 4 mio. kr. forklarede direktøren til ITWatch i starten af oktober, mens 34 mio. kr. var investeret i virksomheden.

"Vi er tilbage nu og leverer driftsoverskud. Så det, vi har været igennem, har virket," lød det fra direktøren.

Itadel-direktør efter omstillingsår: "Nu er vi der hvor vi skal være"

Itadel fyrer 20 

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs