Watch Medier

Velliv og Industriens Pension køber bæredygtige boliger for knap 2 milliarder

Pensionsselskaberne Velliv og Industriens Pension har købt tre nyopførte boligbyggerier i København og Aarhus med stærk bæredygtighedsprofil. Sælgeren af de i alt 521 boliger er ejendomsudvikleren NREP.

Himmelbyen i Ørestad består af 128 boliger. | Foto: PR / NREP

Den nordiske ejendomsudvikler og -investor NREP har solgt tre nyopførte boligbyggerier i København og Aarhus til Velliv og Industriens Pension for knap 2 mia. kr. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Der er tale om Strandhaverne på Amager, Himmelbyen i Ørestad og Risskov Husene i Risskov ved Aarhus. Samlet er det godt 50.000 kvm fordelt på 521 boliger og en mindre del erhvervsenheder. Derudover indeholder Strandhaverne en parkeringskælder med 130 p-pladser.

"De tre byggerier bærer typiske NREP-kendetegn, hvor der lægges vægt på at skabe boliger med udgangspunkt i bæredygtighed og livskvalitet, og vi er glade for at sælge til Industriens Pension og Velliv, som er gode og ansvarlige partnere med bæredygtighed højt på den strategiske agenda," udtaler Jakob Flymer, investeringsdirektør i NREP, i pressemeddelelsen.

"Normalt foretrækker vi at eje vores ejendomme i længere tid, før vi sælger, men disse tre bygninger er en del af vores NSF1 fond, som vi arbejder på at kunne lukke," fortsætter han.

Ejendommene bliver certificeret efter DGNB-standarden, der betyder, at byggerierne lever op til høje krav inden for bæredygtighed. Det glæder ejendomsdirektør for Velliv Solveig Rannje, der udtaler, at porteføljen bidrager til pensionsselskabets strategi om ansvarlige og bæredygtige investeringer.

"Vi er glade for aftalen, der understøtter vores strategi om at investere i nye boliger i og omkring de største byer med vækst, herunder selvsagt København og Aarhus," udtaler Solveig Rannje i pressemeddelelsen.

Hos Industriens Pension fremhæver ejendomsinvesteringschef Søren Tang Kristensen, at de tre byggerier er af en kvalitet og beliggenhed, som man sjældent ser på markedet.

"Boligprojekterne bidrager til en god udvikling af områderne, og vi forventer, at de vil give solide langsigtede afkast til medlemmerne. Det er en investering, som passer godt ind i Industriens Pensions ejendomsstrategi," udtaler Søren Tang Kristensen i pressemeddelelsen.

Vellivs og Industriens Pensions rådgivere i forbindelse med transaktionen er Bruun & Hjejle, Gorrissen Federspiel, Red Cushmann & Wakefield, Deloitte og Kuben Management. NREPs rådgivere er Nordanö, Accura og PWC.

Læs mere her:

Velliv-direktør efter milliardopkøb: "Der er cashflow fra dag et" 

Mere fra Watch Medier

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs