Watch Medier

Investorer skyder 350 millioner i dansk vaccineselskab

Biotekselskabet Minervax har rejst 350 mio. kr. fra nye investorer, der tager plads i ejerkredsen sammen med blandt andre Novo Holdings og Sunstone. Minervax udvikler en vaccine mod streptokokker i nyfødte.

Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix

Biotekselskabet Minervax går julen og nytåret i møde velvidende, at selskabet også i 2021 kan fortsætte arbejdet.

Således har virksomheden, der udvikler en vaccine mod Gruppe B streptokokker-infektioner i nyfødte, rejst 350 mio. kr. fra de nye investorer Sanofi Ventures, Wellington Partners, Adjuvant Capital og Industrifonden, der tilslutter sig de eksisterende investorer Novo Holdings Repair Impact Fund, Sunstone Life Science Ventures og LF Investment.

Det skriver dagbladet Børsen.

Siden etableringen har Minervax nu rejst samlet 550 mio. kr., og adm. direktør Per Fischer erkender, at ejerkredsen gerne ser, at en køber til virksomheden melder sig på banen fremfor en 'blot' en partner.

"Det er en oplagt mulighed, at man skiber vaccinen videre til en anden spiller, der har musklerne til at tage den frem," siger Per Fischer til avisen.

Minervax' fremmeste konkurrent til at levere en GBS-vaccine er Pfizer, efter at GSK tidligere har måttet strække våben.

Dansk vaccineselskab drager til Afrika, mens jagten går på kapital i Europa og USA Dansk vaccineselskab får 33 mio kr til nyt forsøg med vaccine Pfizer i vaccinekapløb med dansk biotekvirksomhed 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs