A.P. Møller Holding skyder 150 millioner i brintvirksomhed og satser på børsnotering

A.P. Møller Holding investerer godt 150 mio. kr. i Green Hydrogen Systems, der har specialiseret sig i bæredygtig produktion af brint, skriver Børsen. Investeringsdirektør ser brint som en vigtig del af fremtidens energimiks i shipping.
Green Hydrogen Systems. | Foto: Lasse Hyldager/Green Hydrogen Systems
Green Hydrogen Systems. | Foto: Lasse Hyldager/Green Hydrogen Systems

A.P. Møller Holding skyder 20 mio. euro, svarende til 149 mio. kr., ind i cleantech-virksomheden Green Hydrogen Systems, der har specialiseret sig i bæredygtig produktion af brint, skriver Børsen.

"Vi ser brint som en vigtig del af det fremtidige energimiks industri, shipping og tung transport. Green Hydrogen Systems har en overbevisende brintproduktion baseret på grøn energi, og vi er glade for at støtte dem med at udvikle platformen yderligere," udtaler Jan Thorsgaard Nielsen, investeringsdirektør i A.P. Møller Holding, i en skriftlig kommentar til Børsen.

Green Hydrogen Systems har de seneste måneder arbejdet intensivt på at rejse et trecifret millionbeløb, og med i alt 28 mio. euro, svarende til 208 mio. kr., fra A.P Møller Holding, venturefonden Nordic Alpha Partners og Norlys vil selskabet nu udvide produktionskapaciteten, salgsorganisationen og udvikle teknologien.

Partner i Nordic Alpha Partners Troels Øberg fortæller til Børsen, at Green Hydrogen Systems allerede nu taler med rådgivere om en potentiel børsnotering.

Friske milliarder sender Mærsk-pengetank på opkøbsjagt

Maersks nye finansdirektør: "Pengene brænder ikke i vores lommer"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også