Watch Medier

Novozymes køber op for over trekvart milliard

Enzymkoncernen Novozymes har købt et amerikansk selskab, der arbejder med sundhedsfremmende mikroorganismer - probiotika - til brug i forbrugerprodukter.

Foto: PR/Novozymes

Novozymes har købt det amerikanske selskab Microbiome Labs for en upfront-betaling på 780 mio. kr.

Det oplyser enzymgiganten fredag.

Det amerikanske selskab gør sig inden for probiotika, og med købet får Novozymes adgang til det nordamerikanske marked for sundhed. Købet er i tråd med Novozymes' strategi om at satse på sundhedsområdet: OneHealth platformen.

Microbiome Labs er en virksomhed, der blev grundlagt i 2012, har 80 ansatte og hovedkontor i Glenview i Illinois.

Det er det andet opkøb i den sektor i år. Også irske Precisionbiotics Group er blevet købt op.

Koncernchef Ester Baiget siger, at det amerikanske selskab har en "solid markedsposition og er en nøglespiller, når det drejer sig om mikrobiome sundhedsprodukter til forbrugerne."

"Selskabet stærke produktportefølje og position ude på sundhedsklinikker passer godt sammen med vores strategi," siger hun om købet.

Købet af det amerikanske selskab giver Novozymes adgang til et globalt marked på omkring 40 mia. kr. Det nordamerikanske marked er på omkring 15 mia. kr. og ventes at vokse med en høj encifret vækstrate over de næste tre år.

Microbiome Labs er i år vokset tocifret på salget, der lander på omkring 250 mio. kr. i 2020.

Mere fra Watch Medier

Falck sælger vejhjælpsforretning i fem lande

Et frasalg af vejhjælpsforretning i en række lande sker som et led i Falcks langsigtede strategi om at udvikle sig som integreret sundhedsforretning. Salgsprisen er aftalt til 1 mia. kr.

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs