Watch Medier

Familiekontorer bidrager med en stor del af kapitalfondes midler

Op imod en fjerdedel af den kapital, kapitalfondene rejser i Danmark, kommer nu fra rige familier med såkaldte familiekontorer, vurderer Robert Spliid, der er en af landets førende eksperter i kapitalfonde.

Robert Spliid, ph.d på CBS, vurder, at kapitalfonde henter en fjerdedel af deres indskud hos rige familiers familiekontorer. Foto: Mik Eskestad/ERH

Store danske milliardformuer, skabt i familiejede virksomheder som Lego, Jysk, Bestseller og Pandora, administreres i dag af såkaldte familiekontorer. Og under de seneste års lave renteniveau er familiekontorerne blevet helt centrale leverandører af kapital til danske kapitalfondes virksomhedsopkøb. Målet er et bedre afkast, end familiekontorerne kan opnå via traditionelle investeringer.

En af landets førende eksperter i kapitalfonde, Robert Spliid, ph.d på CBS, vurderer, at familiekontorer i dag bidrager med et tocifret procenttal og måske op til en fjerdedel af den kapital, som kapitalfondene løbende rejser herhjemme.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Vores sites – gå på opdagelse i alle vores nyheder om dansk og internationalt erhvervsliv

Vil du vide mere om en bestemt branche eller et bestemt område? Watch Medier dækker dansk erhvervsliv tættere end noget andet medie og udgiver desuden en række internationale sites. Se mere herunder.