Watch Medier

Dansk batterivirksomhed solgt til amerikansk kæmpe for trecifret millionbeløb

Med den amerikanske sensorvirksomhed Sensata Technologies som ny hovedejer venter den danske batteriudvikler Lithium Balance at få adgang til verdens største bilproducenter.

Produktion hos Lithium Balance. | Foto: Lithium Balance

Aktiemajoriteten i danske batteriudvikler Lithium Balance er for et trecifret millionbeløb blevet solgt til amerikanske Sensata Technologies, som leverer sensorer og sensorbaserede løsninger til bilproducenter og en række andre industrier.

Sensata Technologies ejede i forvejen 25 pct. af aktierne i det danske selskab, der udvikler såkaldte battery management systems (BMS). Men ifølge en meddelelse fra Lithium Balance har det amerikanske selskab købt yderligere 50 pct. og ejer nu 75 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs