Watch Medier

Vin-app rejser milliard i ny kapital

Vin-appen Vivino har sikret sig omkring 1 mia. kr. i frisk kapital. I gruppen af investorer finder man bl.a. svenske Kinnevik.

Foto: Ritzau Scanpix

Der er penge og potentiale i at være til stede og sælge varer på nettet, og det nyder folkene bag vin-appen Vivino nu godt af.

Vivino-medstifter Heini Zachariassen har sammen med resten af holdet bag vin-appen sikret sig i alt 1 mia. kr. i frisk kapital, skriver Børsen.

Blandt investorerne finder man den svenske investeringsselskab Kinnevik, der i alt har lagt 70 mio. dollar eller 433 mio. kr. i selskabet. Derudover har britiske Sprints Capital og GP Bullhound samt venturefonden Creandum, der i forvejen er investorer også skudt penge ind.

I en særskilt pressemeddelse siger Kinnevik-direktør Georgi Ganev:

"Vivino har sigte på et massivt marked og har gjort krav på positionen som go-to-vinværktøjet for forbrugere over hele verden. De har skabt et stærkt community med netværkseffekter og har rig dataindsigt med 1,5 milliarder scannede vine og tilbud. Vi ser frem til at støtte Vivino på sin vækstrejse."

Kinnevik ser Vivino have et stort potentiale i et globalt vinmarked, der anslås at udgøre omkring 400 mia. dollar. Særligt kigger man på, hvordan app-brugerne i stigende grad også vil købe vin gennem appen, der i udgangspunktet kan bruges som scanner af konkrete vine og deres placering i markedet.

Af meddelelsen fremgår det, at kun 1,5 pct. af app-brugerne er blevet konverteret til kunder ind til videre.

Vivino er stiftet af Heini Zachariassen og Theis Søndergaard i 2010. Appen har mere end 50 millioner brugere, og Vivino-stifterne har siden starten rejst næsten 1,4 mia. kr. i kapital.

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs