Maersk overvejer at frasælge containerproducent for 1 milliard dollar

Som følge af voldsom efterspørgsel på containere kan Maersk være på vej til at sælge forretningsdelen Maersk Container Industry, der producerer kølecontainere. Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.
Den store efterspørgsel på containere har fået Maersk til at overveje at sælge den enhed, der producerer kølecontainere. | Foto: Maersk Container Industry/PR
Den store efterspørgsel på containere har fået Maersk til at overveje at sælge den enhed, der producerer kølecontainere. | Foto: Maersk Container Industry/PR
AF RITZAU FINANS & SHIPPINGWATCH

Maersk overvejer angiveligt at frasælge virksomheden Maersk Container Industries, som er den forretningsenhed, der producerer kølecontainere - såkaldte reefers - til en pris på omkring 1 mia. dollar svarende til godt 6,3 mia. kr.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af unavngivne kilder.

Overvejelserne skyldes ifølge mediet, at efterspørgslen efter kølecontainere er steget voldsomt som følge af coronapandemien.

Maersk arbejder sammen med en rådgiver om frasalget og kan tage kontakt til potentielle købere allerede i denne måned.

Overvejelserne er dog på et tidligt stadie, og Maersk kan stadig beslutte at beholde forretningsenheden, skriver Bloomberg.

Maersk Container Industries blev stiftet i 1991 og havde tidligere produktion i Tinglev i Sønderjylland. I dag udfører afdelingen i Tinglev udelukkende test- og udviklingsarbejde, mens selve containerproduktionen foregår i Kina.

I det forgangne år har virksomheden oplevet stigende efterspørgsel og kunne i 2020 rapportere et driftsresultat (EBITDA) på 77 mio. dollar mod 29 mio. dollar året forinden.

Maersk Container Industry producerede 2000 færre containere i februar og marts 

Maersk Container Industry får ny ordre fra israelsk rederi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også