Watch Medier

Maersk overvejer at frasælge containerproducent for 1 milliard dollar

Som følge af voldsom efterspørgsel på containere kan Maersk være på vej til at sælge forretningsdelen Maersk Container Industry, der producerer kølecontainere. Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Den store efterspørgsel på containere har fået Maersk til at overveje at sælge den enhed, der producerer kølecontainere. | Foto: Maersk Container Industry/PR

Maersk overvejer angiveligt at frasælge virksomheden Maersk Container Industries, som er den forretningsenhed, der producerer kølecontainere - såkaldte reefers - til en pris på omkring 1 mia. dollar svarende til godt 6,3 mia. kr.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af unavngivne kilder.

Overvejelserne skyldes ifølge mediet, at efterspørgslen efter kølecontainere er steget voldsomt som følge af coronapandemien.

Maersk arbejder sammen med en rådgiver om frasalget og kan tage kontakt til potentielle købere allerede i denne måned.

Overvejelserne er dog på et tidligt stadie, og Maersk kan stadig beslutte at beholde forretningsenheden, skriver Bloomberg.

Maersk Container Industries blev stiftet i 1991 og havde tidligere produktion i Tinglev i Sønderjylland. I dag udfører afdelingen i Tinglev udelukkende test- og udviklingsarbejde, mens selve containerproduktionen foregår i Kina.

I det forgangne år har virksomheden oplevet stigende efterspørgsel og kunne i 2020 rapportere et driftsresultat (EBITDA) på 77 mio. dollar mod 29 mio. dollar året forinden.

Maersk Container Industry producerede 2000 færre containere i februar og marts 

Maersk Container Industry får ny ordre fra israelsk rederi 

Mere fra Watch Medier

GN Store Nords aktieudvidelse mødt med kursfald

GN Store Nords aktiekurs faldt kraftigt torsdag oven på meldingen om en stor aktieudvidelse og offentliggørelsen af årsregnskabet. Aktionærerne har lidt et værditab på 55 pct. over de seneste 12 måneder.

Mærsk har udledt langt mere CO2 end tidligere oplyst

Nye beregninger fra Mærsk viser, at rederikoncernen har udledt markant mere CO2 end først rapporteret. Forskellen fra de tidligere beregninger er større end den mængde, som det samlede danske landbrug udledte i 2021.

Underskud og formandsskifte i Gyldendal

Efter frasalg af den underskudsgivende bogstreamingtjeneste Chapter og en lavere indtjening på flere områder fik forlagshuset et underskud på næsten 60 mio. kr. i 2022. Næstformand overtager formandsposten ved næste generalforsamling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs