Watch Medier

Ny kontorbygning i København solgt for over 900 millioner

Entreprenørkoncernen Skanska sælger det 17.000 kvm store kontorprojekt Cph Highline i København til britisk investor for over 900 mio. kr. Byggeriet blev afsluttet i december.

Visualisering af det netop solgte københavnske kontorprojekt Cph Highline. | Foto: Skanska

Det omkring 17.000 kvm store kontorprojekt Cph Highline på Havneholmen i København er netop blevet solgt af den svenske udviklings- og entreprenørkoncern Skanska for 917 mio. kr. Det skriver Skanska i en pressemeddelelse.

Køber er Aviva Investors under det britiske pensionsselskab Aviva, og danske Capital Investment har været rådgiver på handlen.

"Vi er glade for sammen med Lundgrens at have præsenteret denne fantastiske ejendom for Aviva. Det er en certificeret ejendom med enestående beliggenhed og stærke lejere, som er noget, internationale investorer lægger vægt på," siger Jesper Damborg, adm. direktør hos Capital Investment, til EjendomsWatch.

93 pct. af kontorarealet er allerede lejet ud, og blandt de kommende lejere er SAS Institute, Nordnet Bank og Global Connect.

Cph Highline vil få bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld, og Aviva overtager officielt ejendommen 7. april. Byggeriet blev afsluttet i december.

Det er Holscher Nordberg Arkitekter, der har tegnet Cph Highline.

I forbindelse med købet af tre københavnerejendomme for over et år siden udtalte George Fraser-Harding, fund manager hos Aviva, at "København er et nøglemarked for Aviva Investors."

Skanska udlejer 9250 kvm i nyt kontorkompleks 

Skanska investerer 412 mio. kr. i københavnsk kontorprojekt 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs