Watch Medier

Slagteriet Ticans tyske ejer afviser salgsplaner

Tyske Tönnies har ingen planer om at sælge sin forretning. I stedet er det interesserede købere, der spreder rygter, siger direktør.

Adm. direktør Clemens Tönnies har skrevet til medarbejderne, at der ikke er et salg undervejs. | Foto: PR / Tönnies

Der er ikke hold i salgsrygterne.

Sådan lyder udmeldingen fra Tönnies, efter at flere medier - herunder Handelsblatt og Bloomberg - i sidste uge skrev, at et milliardsalg af slagteriet var under opsejling. Det skriver Reuters.

Adm. direktør Clemens Tönnies siger i en intern meddelelse, som Reuters er i besiddelse af, at rygterne er skabt af interesserede købere.

Derimod er Tönnies, som er Europas største slagterikoncern, i fuld gang med at udfolde sine udvidelsesplaner og generationsskifte.

"Tönnies Group vokser, investerer og i er igang med overgangen til næste generation," skriver selskabet.

Mediet Bloomberg skrev fredag, at en handel med kødkoncernen ville indbringe ejeren omkring 4 mia. euro. Ifølge Bloomberg ville selskabet allerede begynde samtaler med potentielle interesserede i de kommende uger.

Tönnies omsatte i 2019 for 7,3 mia. euro svarende til 54 mia. kr., mens bundlinjen er en velbevaret hemmelighed.

Tönnies har været i vælten over det seneste år, hvor coronasmitten på slagteriet i den tyske by Rheda-Wiedenbrück løb løbsk, og over 1500 medarbejdere blev smittet.

Det satte et meget kritisk spotlys på forholdene, som Tönnies' mange østeuropæiske kolonnearbejdere måtte arbejde udner på slagtererne.

I juni krævede medejer Robert Tönnies således direktør, ledelse og bestyrelse fyret som følge af corona-håndteringen.

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs