Watch Medier

Goldman Sachs sælger nordjysk it-selskab

Kapitalfondene Goldman Sachs og GRO Capital sælger eftr fem års ejerskab it-selskabet Trackunit videre til en britisk investor for et ukendt beløb. Det nordjyske tech-selskab arbejder med digitalisering i byggesektoren.

Goldman Sachs er stolt af at have været med til at udvikle Trackunit. | Foto: REUTERS/Brendan McDermid

Kapitalfondene Goldman Sachs og Gro Capital sælger det nordjyske it-selskab Trackunit for et ukendt beløb, fremgår det af en meddelelse.

Køberen er it-investoren HG Capital, der har hovedsæde i Storbritannien.

Trackunit har været på Goldman Sachs og Gro Capitals hænder siden 2015. Selskabet står bag en software og sporingsenhed målrettet byggebranchen, så man kan se, hvor forskellige enheder befinder sig.

"Det har været en fornøjelse at arbejde med holdet bag Trackunit gennem de seneste fem år. Ved hjælp af vores dybe kendskab til tech-sektoren og globale fodaftryk er vi stolte af at have støttet og udviklet selskabet, så det i dag er blevet en global leder," udtaler Michael Bruun, partner i Goldman Sachs, i pressemeddelelsen.

Driftsresultat på 90 mio. kr.

I 2015 leverede Trackunit et driftresultat på 37,3 mio. kr. Det var vokset i 2019, hvor selskabet leverede selskabet et driftresultat, ebitda, på 90 mio. kr.

Det er Goldman Sachs egen investeringsbank, Goldman Sachs Investment Banking Division, der i samarbejde med Bruun & Hjejle og White & Case har ydet rådgivning i salgsprocessen.

Goldman Sachs har siddet på majoriteren i selskabet, mens Gro Capital ifølge cvr-registret har ejet mellem 33,33 og 49,99 pct., har Dagbladet Børsen tidligere skrevet.

I november fik Trackunit ny topchef i skikkelse af Søren Brogaard.

"Det vil også i fremtiden være vores klare ambition at digitalisere byggeriet og gøre hele sektoren langt mere effektiv end i dag ved at sikre kvalificerede beslutninger baseret på data og ved at eliminere branchens nedetid. Jeg ser meget frem til at starte i den nye rolle og tage hul på arbejdet," sagde han dengang.

Det nordjyske it-selskab udvikler blandt andet software til sporing af flådestyring gennem overvågningssoftware.

I dag har virksomheden med hovedsæde i Aalborg over 180 ansatte på kontorer i USA, England, Tyskland, Frankrig, Belgien, Norge og Sverige.

Goldman Sachs sælger Aalborg-virksomhed

Nordjysk it-selskab med Goldman Sachs i ryggen får ny topchef

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs