Watch Medier

Matas køber sig til alliance med webapoteket.dk

Den børsnoterede materialistkæde Matas har indgået en alliance med det apoteker-ejede webapoteket.dk, som fremover får leveret it- og indkøbsservice af Matas-selskaber. Desuden sørger Matas for at få mere naturmedicin på hylderne hos webapoteket.dk.

Matas leverer efter et opkøb fremover både it- og indkøbsydelser til webapoteket.dk. | Foto: Matas/PR

Matas har købt to it- og indkøbsselskaber og indgået et samarbejde med onlineapoteket Gazelle Online Apotek, der driver webapoteket.dk.

Det skriver Matas i en børsmeddelelse mandag.

Som led i udviklingen af sit datterselskab Firtal Group har Matas via Web Sundhed Aps købt de to selskaber for den samlede købssum 85,6 mio. kr., hvoraf betingede vederlag udgør op til 20 mio. kr. Disse selskaber vil blive drevet af Firtal Group.

"Efterspørgslen på sundhedsprodukter er eksploderet det seneste år – ikke mindst på nettet. Derfor tager vi nu det naturlige næste skridt for Firtal med opkøbet af en healthtech-platform og et samarbejde med Danmarks førende onlineapotek," siger Brian Andersen, bestyrelsesformand for Firtal Group og direktør for e-handel i Matas.

Aftalen betyder, at Web Sundhed Aps fremover vil levere it-systemer, logistik- og indkøbsydelser til Gazelle Online Apotek, fremgår det.

Derudover vil Matas via datterselskaberne bidrage til at øge udvalget af varer på webapoteket.dk med naturmedicin.

Gazelle Online Apotek vil fortsat være 100 pct. ejet af apoteker Trine Persson, og selskabet vil fortsat stå for driften af webapoteket.dk., understreger Matas i meddelelsen.

I Danmark kræver det apotekerbevilling at sælge receptpligtig medicin, og området er reguleret af apotekerloven.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs