Watch Medier

Maersk-ventureselskab laver hidtil største investering

Selskabet Maersk Growth investerer i et svensk tech-selskab, som udvikler teknologi til eldrevet og førerløs transport.

Foto: Marcos Moreno/AP/Ritzau Scanpix

A.P. Møller-Mærsks ventureselskab, Maersk Growth, har investeret i et svensk tech-selskab, som udvikler teknologi til eldrevet og førerløs transport og fragtløsninger.

I alt har Einride hentet 110 mio. dollar - svarende til knap 700 mio. kr. - fra en række investorer, som skal bruges til at sætte skub i selskabets planer om at udvide i både Europa og USA.

Det fremgår ikke, hvor stor en andel der kommer fra Maersk-selskabet, men der er tale om Maersk Growths største investering til dato.

"Vi ønsker med vores globale rækkevidde og ekspertise at være en katalysator for den næste generation af energiløsninger til logistiksektoren – både som investor og som partner," siger Jeppe Høier, der har titel af partner i Maersk Growth, i en meddelelse.

Einride beskæftiger sig med landbaseret transport og har allerede store navne som amerikanske Coca-Cola, tyske Lidl og de to svenske selskaber Oatly og Electrolux blandt sine kunder, oplyser selskabet i meddelelsen.

"Vi er stolte af at få opbakning fra nogle af verdens mest bemærkelsesværdige investorer, som støtter op om vores mission om at blive en ledende leverandør af fragt-transportservices," siger Robert Falck, administrerende direktør og medstifter af Einride.

Maersk Growth er en venture-arm under A.P. Møller-Mærsk, der primært investerer i digitalisering, transportselskaber og logistikløsninger, som spiller ind i selskabets øvrige strategi om servicere større dele af kundernes forsyningskæde.

Mærsk-chef ser snarlige logistikopkøb – men ærgrer sig over stigende priser

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs