Watch Medier

ITR Group varsler yderligere opkøb

En heftig stime af opkøb er langt fra overstået med købet af Itadel og Cloud Teams. Tværtimod varsler det tidligere IT Relation allerede yderligere opkøb i år.

Henrik Kastbjerg er adm. direktør i ITR Group. | Foto: PR

En næsten kometagtig vækst i antallet af medarbejdere og omsætning og et opkøbsridt, der på ingen måde er nået til vejs ende.

Sådan lyder hverdagen for CEO i ITR Group, også kendt under navnet IT Relation, Henrik Kastbjerg, der efter opkøbet af den store hostingvirksomhed Itadel og Cloud Teams allerede nu varsler yderligere opkøb – dog ikke af samme størrelse som den handel, der blev offentliggjort tidligere tirsdag.

"Vi planlægger at gennemføre yderligere et til to opkøb i år, denne gang på det svenske marked, hvor vi gerne vil have mere volumen. Planen er, at vi skal øge vores tilstedeværelse – og vi vil gerne fortsætte med at drive en konsolidering på de markeder, vi interesserer os for, særligt de skandinaviske," siger Henrik Kastbjerg.

Itadel hed tidligere TDC Hosting og har hidtil været ejet af Maj Invest Equity. Derudover har ITR Group fået Cloud Teams ombord, som i forvejen havde et nært samarbejde med Itadel.

Betragtelig handel

Ingen af parterne har oplyst detaljer om handlens størrelse, men Henrik Kastbjerg erkender, at den er betragtelig, og at resten af årets virksomhedsopkøb bliver i mindre skala.

"Det, der driver konsolideringen, er behovet for stordrift. Både på bedre indkøb – men også bedre kompetencer. Vi køber op for at skyde genvej. Vi er i forvejen leveranceparate, men det kommer alle parter til gode, at vi bliver større, også fordi der administrativt kan høstes en masse synergier. Vi bliver mere robuste i vores leveranceprocesser med købet," siger Henrik Kastbjerg.

Siden ITR Group begyndte at købe op, er selskabet vokset fra 120 medarbejdere til nu 1100 og en omsætning på godt 1,4 mia. kr. via blandt andet virksomhederne IT Relation, Mentor IT, Sotea, Improsec, Miracle42, Emineo, Copenhagen Software, Progressive og nu også Itadel og Cloud Teams.

Tidligere i maj annoncerede ITR Group opkøbet af Progressive og dets godt 100 medarbejdere og en forventet omsætning på 139 mio. kroner, men inden måneden var slut, kunne Henrik Kastbjerg altså på ny sætte pennen til papiret og tilføje yderligere 260 medarbejdere fra Itadel, der har en omsætning på 300 mio. kroner. Itadel ejede i forvejen en andel af Cloud Teams, men ITR Group køber nu resten af stifterne Anders Bader Søjdis og Mickey Soussah.

Milepæl

”Det er jo på en måde en milepæl for os, at vi runder milliarden i omsætning. Men det er en fortsættende rejse, hvor vi køber op og samtidig har organisk udvikling af kundebasen. Vores sektor præges af meget store nordiske spillere, ofte med en omsætning på over to mia. kroner, og det er også der, vi gerne vil hen,” siger Henrik Kastbjerg.

”Vi vil være til stede i fire-fem lande og markeder, og vores fokus er først og fremmest på Skandinavien, men også på Storbritannien og Holland. Vi følger med i de markeder med henblik på tilkøb og vækst – og vi er løbende i dialog med de virksomheder og stiftere bag virksomhederne,” siger han.

Med købet af Itadel får ITR Group fat i en virksomhed, der ellers har haft ondt i bundlinjen gennem længere tid. En turnaround og skærpet fokus har dog fået driftsresultatet til at gå i plus.

”Vi køber en virksomhed, der kører pænt økonomisk, og som har fået styr på det. Ved at lægge det sammen med os får de nogle stordriftsfordele, og vi har en positiv dialog om, hvordan vi kan understøtte processen. De er kommet igennem nogle hårde år, men der er godt styr på det nu,” siger Henrik Kastbjerg.

Med købet af Itadel følger også selskabets offshoring i Prag i Tjekkiet, der fremover skal fungere som et internt center hos ITR Group og hjælpe de øvrige selskaber i koncernen. På samme måde skal Cloud Teams være et såkaldt ’Center of Excellence’ internt.

Itadel er ITR Groups femte opkøb inden for det seneste halve år.

Itadel solgt i kæmpehandel til opkøbsivrigt it-selskab

IT Relation fortsætter sin todelte strategi 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs