Sampo sælger stor Nordea-aktiepost med rabat

Der skulle en mindre rabat til, da den finske finanskæmpe Sampo solgte ud af sin ejerandel i Nordea for at samle kræfterne om skadesforsikring. Pengene kan muligvis blive brugt på at købe mere op i Topdanmark.
Sampo gav en rabat på 3,2 pct. på sine Nordea-aktier. | Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet
Sampo gav en rabat på 3,2 pct. på sine Nordea-aktier. | Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet
AF RITZAU FINANS

Finske Sampo har gennemført salget af 162 mio. aktier til kurs 8,50 euro, eller 3,2 pct. under lukkekursen tirsdag på børsen i Helsinki.

Sampo ejer herefter godt 480,9 mio. Nordea-aktier svarende til 11,9 pct. af aktiekapitalen og stemmerne. Det fremgår af en børsmeddelelse.

Allerede tirsdag, hvor aktieposten blev sat til salg, var det fremme, at der var indkommet bud, som mere end dækkede udbuddet af Nordea-aktier. Samtidig forlød det, at afregningskursen formentlig ville blive på netop 8,50 euro.

Sampos salg af aktierne i Nordea Bank er et led i den finske finanskoncerns strategi om fuld fokus på området for skadesforsikring. I forbindelse med salget kan Sampo bogføre en gevinst på cirka 93 mio. euro.

Ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, kan Sampos aktiesalg give fornyet spekulation om, at Sampo vil bruge pengene fra salget til aktier i Topdanmark, som Sampo allerede ejer 47 pct. af.

"Sampo vil yderligere koncentrere sig om skadesforsikring. Derfor er det sandsynligt, at de øger ejerandelen af Topdanmark eller sågar kommer med et indløsningstilbud på et tidspunkt," påpeger Per Hansen i en kommentar til transaktionen.

Den amerikanske investeringsbank, Morgan Stanley, vurderer dog ifølge Bloomberg News, at provenuet fra aktiesalget kan blive brugt til at nedbringe gæld, ligesom et ekstraordinært udbytte til Sampos aktionærer ikke kan udelukkes.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også