Watch Medier

Privat investorkreds vil overtage presset Bella Center og tre store hoteller

Nye investorer med tidligere McKinsey-, EQT- og ISS-folk i front vil videreudvikle hotelkoncernen BC Hospitality Group, der for nylig blev meldt sat til salg. Ny ejerkreds tæller også Vækstfonden og Nordea.

AC Bella Sky er et af hotellersne i BG Hospitality Group. | Foto: Anthon Unger

BC Hospitality Group (BCHG), der driver Bella Center og de tre internationale hoteller Copenhagen Marriott, AC Bella Sky og Crowne Plaza Copenhagen Towers, ser ud til at få løst en presset økonomisk situation.

En ny ejerkreds vil således tilføre ny likviditet, meddeler virksomheden, efter at det fornylig kom frem, at den nuværende ejer, en kapitalfond under Solstra Capital Partners, har ønsket at sælge.

"Godkendes grundlaget for planerne på generalforsamlingen den 15. juni, vil der fortsat være fast grund under koncernen," skriver BCHG, der har været hårdt ramt af coronakrisens ødelæggende effekt på hotelovernatninger og konferencer.

”Vi føler et stort ansvar for vores medarbejdere og alle de kunder, der har udskudt events hos os eller har planlagte hotelbesøg eller konferencer i den kommende tid. Derfor er vi også rigtigt glade for, at det er lykkedes at finde en ny dansk ejerkreds, som kan fortsætte udviklingen af BCHG,” udtaler bestyrelsesformand David Overby.

Rettet emission

Ifølge meddelelsen lægges der op til en aktieemission rettet mod en ny dansk ejerkreds, der er ledet af tidligere partner i McKinsey & Co. Christian Riis-Hansen, tidligere EQT-partner og mangeårig investor Peter Korsholm samt tidligere driftsdirektør (COO) i ISS Martin Gaarn Thomsen.

Emissionen foretages desuden med støtte fra Vækstfonden og koncernens bank, Nordea, fremgår det.

"BC Hospitality Group er med Bella Center Copenhagen og hotellerne afgørende for, at København også i fremtiden kan tiltrække store events og turister, der kan skabe aktivitet og arbejdspladser i hovedstadsområdet. Vi har samlet et hold af investorer med relevante kompetencer fra branchen, som alle ser en mulighed for BCHG at komme stærkt igen efter coronakrisen," udtaler Christian Riis-Hansen på vegne af konsortiet og fortsætter:

"Vi tilfører ny likviditet til koncernen, så vi har et solidt og sundt afsæt for at fortsætte en positiv udvikling af BC Hospitality Group efter corona. Vi mener, at der er et stærkt team i spidsen af koncernen, og at kerneforretningen i BC Hospitality Group har et stort potentiale, som skal forløses. Der er desuden en lovende platform for yderligere ekspansion inden for hospitality i fremtiden."

Topchef bliver permanent

Det fremgår yderligere, at det har været afgørende for aftalen, at driften af Bella Center og koncernens tre hoteller fortsætter, og at ejerskiftet ikke får betydning for kunder, leverandører og planlagte arrangementer.

Den nuværende konstituerede adm. direktør, Christian Folden Lund, der overtog efter Allan Agerholm i december, træder ind i rollen som permanent topchef, fremgår det.

Såfremt aftalen bliver stemt igennem på generalforsamlingen, vil investorgruppen bestående af bl.a. Christian Riis-Hansen, Peter Korsholm og Martin Gaarn Thomsen eje 50,1 procent af aktierne efter kapitaltilførslen, mens Vækstfonden og Nordea vil eje den resterende del af aktierne.

Som en del af aftalen tilføres koncernen et trecifret millionbeløb i likviditet og samtidig nedskrives et trecifret millionbeløb af koncernens gæld.

De nærmere beløb i aftalen, fremgår ikke.

Medie: Bella Center sat til salg

Bella Center-ejer i knibe: "Likviditeten forventes at være meget stram"

Bella Center-ejer siger farvel til topchefen efter gensidig aftale

Parken klar med ny formand 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs