Egmont køber sidste halvpart af Norges største forlag

Den danske mediekoncern Egmont bliver storaktør på det skandinaviske forlagsmarked med opkøbet af de resterende 50 pct. af det norske forlag Cappelen Damm fra svenske Bonnier.
Koncernchef i Egmont og formand for Cappelen Damm, Steffen Kragh (th) med forlagsdirektør Tom Harald Jensen, der fortsætter efter Egmonts overtagelse af det fulde ejerskab | Foto: TRYGVE INDRELID
Koncernchef i Egmont og formand for Cappelen Damm, Steffen Kragh (th) med forlagsdirektør Tom Harald Jensen, der fortsætter efter Egmonts overtagelse af det fulde ejerskab | Foto: TRYGVE INDRELID

Egmont bliver en større spiller på det norske medie- og bogmarked.

Efter 13 års delt ejerskab køber den danske mediekoncern sin svenske partner Bonnier ud og bliver eneejer af Norges største forlag, Cappelen Damm.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra koncernen.

Opkøbet er led i en oprustning på det skandinaviske bogmarked, hvor Egmont efter egne beregninger nu vil runde en omsætning på 1,5 mia. kr. I Danmark står Egmont bag landets næststørste forlag, Lindhardt & Ringhof, der også har aktiviteter på det nordiske og internationale marked gennem det digitale forlag Saga.

"Bogen er i vækst. Det oplever vi både med trykte bøger og digitale udgivelser. Cappelen Damm passer godt ind i Egmonts publicistiske profil og langsigtede formål," udtaler Steffen Kragh, koncernchef i Egmont og bestyrelsesformand for Cappelen Damm i meddelelsen.

Fordobler forlagsomsætning

Cappelen Damm har eksisteret siden 2007, hvor Bonnier og Egmont fusionerede deres to forlag i Norge Cappelen og Damm. Siden har de delt ejerskabet ligeligt, og forlaget har i dag en omsætning på 900 mio. kr. Det bliver dermed det største forlagsben i Egmont-koncernen og mere end en fordobling af forlagsforretningen målt på omsætning.

Det norske forlag beskæftiger 320 ansatte og står bag over 2.000 udgivelser årligt. Ud over fiktion har Cappelen Damm også et ben på lærebogmarkedet, som Steffen Kragh fremhæver som et vækstområde.

"Det tog os kort tid at beslutte. Vi vil gerne bidrage til Cappelen Damms fortsatte udvikling. Det gælder både litteratur og undervisningsmaterialer, som voksede 30 pct. sidste år særligt på det digitale," siger han.

Cappelen Damms mangeårige forlagsdirektør Tom Harald Jenssen fortsætter efter opkøbet. Prisen er ikke offentliggjort.

Med opkøbet udvider Egmont sine norske aktiviteter. Norge er i forvejen det land, Egmont har sin største omsætning i geografisk set i kraft af ejerskabet af norsk TV 2, som Egmont i 2012 blev eneejer af efter et delt ejerskab med norske A-Pressen.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også