Globale virksomhedshandler har kurs mod rekord efter hektisk sommer

Høj aktivitet med virksomhedshandler over sommeren betyder, at 2021 ser ud til at blive et rekordår. Således skriver Financial Times, at 2021 har udsigt til at slå den hidtidige rekord fra før finanskrisen i 2007.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF MARKETWIRE

En vild og hektisk sommer med et hav af virksomhedshandler betyder, at 2021 har kurs mod rekord.

Store overskud, billig finansiering og høje aktiekurser har løftet værdien af opkøb og fusioner - kendt som M&A - til næsten 4000 mia. dollar siden januar.

Det skriver Financial Times.

Sommerens boom af globale fusioner og opkøb har bidraget til rekordniveauet. I den ellers typisk stille sommermåned august blev der indgået aftaler til en værdi af 500 mia. dollar mod 289 mia. dollar i samme periode sidste år og 275 mia. dollar i 2019.

Den kraftige stigning er blevet drevet af en blanding af lave låneomkostninger, polstrede kapitalfonde og en genvunden tillid til opkøb i virksomhedsbestyrelserne, skriver avisen.

Ifølge Frank Aquila - global chef for fusioner og opkøb i advokatfirmaet Sullivan & Cromwell - er der udsigt til, at den samlede M&A-aktivitet i år vil komme til at overhale den hidtil rekord fra før finanskrisen i 2007 på 4300 mia. dollar.

"Da de fleste virksomheder genererer rekordoverskud, har adgang til billig finansiering og oplever høje aktiekurser, er det svært at se, at M&A-aktiviteten skulle aftage i løbet af de næste seks til 12 måneder," siger Frank Aquila til Financial Times.

Ifølge avisen har teknologisektoren taget førertrøjen på og repræsenterer omkring 21 pct. af årets totale M&A-aktivitet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også