Watch Medier

Chr. Hansens gamle farvedivision køber op

Det EQT-ejede fødevarefarveselskab Oterra, der sidste år blev købt ud af ingredienskoncernen Chr. Hansen som selskabets Natural Colors-division, har sat tænderne i et konkurrerende selskab.

Oterra fremstiller farver til fødevarer. | Foto: OLE LIND/Ritzau Scanpix

Farveselskabet Oterra, der fremstiller naturlige farver til brug i fødevarer, har underskrevet en aftale med schweiziske Symrise om overtagelse af selskabet Diana Foods Coloring Business.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Oterra - den tidligere Chr. Hansen Natural Colors-division.

Oterra er i dag ejet af kapitalfonden EQT, og opkøbet er det andet siden overtagelsen fra Chr. Hansen sidste år. I april købte virksomheden ingrediensvirksomheden Secna Natural Ingredients Group fra Italien.

Diana Foods' farveforretning er del af store tyske ingredienskoncern Symrise, og har omkring 1250 medarbejdere, som ud af 12 fabrikker sælger ingredienser, smage til fødevarer og duftstoffer for omkring 3,5 mia. euro om året.

"Forbrugerne ved i disse dage, hvad de vil, og al forskning viser, at efterspørgslen efter naturlige fødevarefarver fortsætter med at vokse kraftigt. Markedet forventes at nå 3,2 mia. dollari 2027 - og tilføjelser af virksomheder med komplementære styrker og tilbud til vores forretning vil gøre det muligt for os for bedst at hjælpe vores kunder på deres rejse mod det naturlige," udtalter Oterra-direktør Odd Hansen i forbindelse med overtagelsen.

Med overtagelsen af de to virksomheder står Oterra nu særdeles velplaceret på markedet for naturlige farver til fødevarer, hedder det.

Chr Hansens solgte farvedivision får nyt navn

Chr Hansens farvedivision køber op i Italien

Tysk måltidsleverandør kommer i fint børsselskab 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs