Visma får fire nye aktionærer ind

I en strategisk udvidelse af aktionærbasen har den norske it-koncern Visma tiltrukket flere nordiske og internationale investorer. Forretningen, der er aktiv i hele Norden, værdisættes til 119 mia. kr.
Foto: PR
Foto: PR

It-koncernen Visma med hovedkvarter i Oslo og tilstedeværelse i hele Norden når op på en værdisættelse på 119 mia. kr. i en ny strategisk udvidelse af aktionærbasen. Fire nye investorer er kommet til.

Det oplyser den norske koncern i en pressemeddelelse.

Det er Aeternum Capital, Folketrygdfondet, Vind og GIC, der træder ind som nye investorer i virksomheden i et sekundært salg, og de nye investorer er bragt ind for at understøtte Vismas nuværende og fremtidige ekspansion i Europa. Aktuelt har koncernen 7500 ansatte.

"Vi byder de nye investorer varmt velkommen. Det ser lyst ud for væksten inden for digitale tjenester i fremtiden, i og med virksomheder i stigende grad ser værdien af cloud-løsninger til at håndtere centrale forretningsprocesser," lyder det fra Merete Hverven, Vismas administrerende direktør, i meddelelsen.

"Visma står i en unik position i forhold til denne vækst takket være vores vidunderlige medarbejdere, vores internationale tilstedeværelse og netværk og vores stadig voksende støtte fra investorer i verdensklasse."

Internationale investorer

Hg vil fortsat eje en majoritetsandel i Visma sammen med en gruppe medinvestorer, der består af GIC, ICG, CPPIB, General Atlantic, TPG, Warburg Pincus, Visma management og de nye investorer.

To af de nye investorer kommer fra Norge, Aeternum Capital og Folketrygdfondet, hvoraf den sidste til dagligt styrer statens pensionskasse i Norge på vegne af Finansministeriet.

GIC er placeret i Singapore og har det erklærede mål at sikre Singapores økonomiske fremtid. Det gør investeringsselskabet ved at lægge sine penge i aktier, fast ejendom, private equity, venturekapital og infrastruktur i mere end 40 lande.

Den sidste nye investor er Vind, der er et privat investeringsselskab med speciale i software til fagfolk, laboratorievidenskab og nicheteknologi. Vind er majoritetsejer i syv virksomheder og har en koncentreret portefølje af minoritetsposter i børsnoterede og store private virksomheder.

Sultne it-selskaber slås med kapitalfonde i glohedt opkøbsmarked

Dinero-kunde langer ud: Bevæger sig væk fra kernen

Visma gennemfører sit andet danske opkøb på under 24 timer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også