Medstiftertrio forlader kapitalforvalter – ledelse sætter sig på 90 procent

Ledelsen øger sin ejerandel hos kapitalforvalteren Keystone Investment Management betydeligt, mens medstifterne Jan Kristensen, Christian Fladeland og Lau Melchiorsen træder ud af aktionærkredsen.
Investeringsdirektør i Heimstaden Christian Fladeland er en af de profiler, der træder ud af Keystones ejerkreds. | Foto: PR / Heimstaden
Investeringsdirektør i Heimstaden Christian Fladeland er en af de profiler, der træder ud af Keystones ejerkreds. | Foto: PR / Heimstaden

Ledelsen i Keystone Investment Management sidder på 90 pct. af aktierne hos den otte år gamle danske kapitalforvalter, efter at ejerkredsen med en såkaldt management buy out (MBO) har sagt farvel til tre af medstifterne i form af Jan Kristensen, Christian Fladeland og Lau Melchiorsen.

Det skriver Keystone Investment Management i en pressemeddelelse.

Med manøvren øger finansdirektør (CFO) Maja Hesselbjerg og investeringsdirektør (CIO) Thomas Mølhave Petersen deres ejerandel til 15 pct. hver.

"Med gennemførelsen af denne MBO cementerer vi, at Keystone er en partnerdrevet virksomhed, som udelukkende fokuserer på det marked, hvor vores viden og kompetencer er allerstærkest, nemlig det danske. Vi kan herved fortsat koncentrere vores ressourcer i at levere "best-in-class" resultater til gavn for vores kunder", siger Morten Schultz, adm. direktør hos Keystone Investment Management, i meddelelsen.

Morten Schultz var i 2013 med til at stifte virksomheden sammen med den daværende ejerkreds bag Sadolin & Albæk (det senere Colliers), der ud over den førnævnte trio bestod af Peter Winther og Carsten Gørtz Petersen.

Behov for forankret ejerskab

Ifølge Jan Kristensen, der træder ud af ejerkredsen, men fortsætter i bestyrelsen hos Keystone Investment Management, har virksomheden i dag "vokset sig stærk."

"Derfor er der også et behov for at forankre ejerskabet bredere i den ledelse, som til dagligt er med til at skabe værdi for Keystones kunder. Derfor kommer MBO'en på det rette tidspunkt," siger Jan Kristensen, der er adm. direktør hos Elf Development.

Colliers' Peter Winther, der fortsætter som aktionær og formand hos Keystone Investment Management, understreger, at "Keystones typiske kunde er en udenlandsk kapitalfond, som honorerer os efter den værdi, som Keystone skaber for dem."

"Derfor ser Keystones samarbejdspartnere også meget gerne, at de personer, der er med til at skabe værdien kan mærke det, når de har leveret et godt resultat. Der findes ikke nogen bedre måde at skabe det incitament på end at inddrage ledelsen i ejerskabet af virksomheden," slutter Peter Winther.

Parterne ønsker ikke at offentliggøre det økonomiske omfang af MBO'en.

Briter fortsætter opkøb: Investerer trecifret millionbeløb i boligprojekt på hospitalsgrund 

Keystone udbygger partnerkredsen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også