Casa køber sin hidtil største grund: 60.000 kvm ved København

Totalentreprenøren Casa køber 60.000 kvm stor byggegrund i Herlev. Området skal laves til en hel ny bydel, og første spadestik forventes i 2023.
Torben Modvig, adm. direktør i Casa. (Billedet er ikke fra den i artiklen beskrevede 60.000 kvm store byggegrund i Herlev.) | Foto: Gregers Thyco
Torben Modvig, adm. direktør i Casa. (Billedet er ikke fra den i artiklen beskrevede 60.000 kvm store byggegrund i Herlev.) | Foto: Gregers Thyco

Byggekoncernen Casa, der i sommer blev opkøbt af den tyske kapitalfond ActivumSG, har indgået en købsaftale på Marielundvej 48-50 i Herlev, nordvest for København. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Grunden er solgt af Erik Linde Erhvervsejendomme, som har drevet industriområdet i mange år, men med transaktionen på plads vil adressen om få år blive transformeret til en helt ny bydel i Herlev.

"Det er en sjælden mulighed, vi har fået i Herlev. Erik Linde har drevet området succesfuldt i mange år, og det har derfor også været vigtigt for os at bygge videre på hans ambitioner for området og hans gode dialiog med Herlev Kommune. Vi ser frem til at opføre endnu en ny, bæredygtig bydel," lyder det fra Torben Modvig, adm. direktør i Casa.

Ifølge meddelelsen er grunden i Herlev den største, ejendomsudvikleren til dato har købt, og transformationen fra industri til grønt boligområde tager flere år.

Men Casa forventer at kunne tage første spadestik allerede i 2023.

"Vores styrke som ejendomsudvikler er, at vi ikke stå alene. Vi har mange dygtige samarbejdspartnere, der assisterer os i det arbejde, der ligger foran os," uddyber den adm. direktør.

For nylig skrev EjendomsWatch, at Casa havde rekordomsætning i første halvår af 2021.

Her sagde Torben Modvig, at "Casa har aldrig stået så klar til yderligere vækst, som vi gør nu."

Casa og Elf går sammen om at bygge 290 boliger i Herlev

Casa og KPC dropper fusionsplaner

Mere risiko skal sende Casa mod nye højder

Tyskere køber Casa-projekt i Storkøbenhavn inden første spadestik 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også