Tre avisers bedste bud: Her er Handelsbankens bejlere

Det kræver noget størrelse, men også helst de rigtige it-systemer at overtage Handelsbankens aktiviteter i Danmark, som netop er sat til salg. Berlingske, Børsen og Jyllands-Posten har hver især fundet mulige bejlere.
Handelsbanken sælger ud i Danmark. | Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix
Handelsbanken sælger ud i Danmark. | Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Nogle banker kan have et forspring i forhold til et opkøb af den svenske storbank Handelsbankens danske aktiviteter, som i denne uge blev annonceret til salg.

Det fremgår af erhvervsmedierne Børsen, Finans og Berlingske Business, der alle har søgt at pege på de oplagte bejlere til at overtage Handelsbanken i Danmark.

Berlingske: Spar Nord og Nykredit er oplagte

Handelsbankens danske aktiviteter omfatter udlån på 77,2 mia. kr., et indlån på 40,9 mia. kr. og omkring 40 filialer. Derfor kræver det en vis størrelse at opsluge den mundfuld, og Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, siger til Berlingske, at der er flere oplagte kandidater.

Han peger dog i retning af banker, der allerede har samme it-system, da det vil gøre overgangen mere smertefri.

"Samtidig skal man have en ret stor pengepose for at kunne være med. Tager man det i betragtning, vil Spar Nord og Nykredit være to meget oplagte kandidater, da de har samme it-system," siger han til Berlingske.

Børsen: Nykredit er favorit

Bankanalytiker Martin Gregers Birk fra Carnegie mener også, at der kan være flere købermuligheder, skriver Børsen.

"Nordea og Nykredit er de relevante bydere at holde øje med, med Nykredit som favorit," lyder det fra ham.

Finans: Danske Bank er en mulig køber

De mulige købere findes sandsynligvis blandt de store danske pengeinstitutter, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans og peger på Danske Bank som mulig køber.

Der er ikke sat et prisskilt på Handelsbankens danske bankforretning, men ifølge Børsen er der bundet 5,4 mia. kr. op i egenkapital, og hertil kommer cirka 2,5 mia. svenske kr., eller 1,8 mia. kr., i goodwill i forbindelse med to tidligere danske bankkøb.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også