Solgte fibervirksomhed - køber nu historisk sjællandsk gods

To profilerede familier sad på hver sin side af bordet under handlen med det vestsjællandske gods Kongsdal, der er solgt for et trecifret millionbeløb.
Den trefløjede hovedbygning på Kongssal Gods blev opført i slutningen af det 16. århundrede. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Den trefløjede hovedbygning på Kongssal Gods blev opført i slutningen af det 16. århundrede. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Kongsdal Gods sydøst for Mørkøv i Holbæk Kommune har fået nye ejere. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Den historiske herregård er blevet købt af Martin Mikkelsen, der i sommer solgte sin og faderens fibervirksomhed, Jacob Holm & Sønner, for knap 2 mia. kr. Virksomheden er verdens næststørste producent af fiberdug og ikke-vævede tekstiler, som bruges i bleer, vådserviette mm.

Kongsdal Gods har ikke været beboet af sine ejere, familien Estrup, siden 2005, da Hans Iacob Estrup sammen med sin kone, Suzanne Estrup, og parrets tre børn flyttede til København. Hans Iacob Estrup er tipoldebarn til Danmarks længst siddende regeringsleder, Jacob Brønnum Scavenius Estrup, der bestred embedet som konseilpræsident i perioden fra 1875 til 1894.

"Vi har haft et rigtig godt samarbejde med familien Estrup om overtagelsen af Kongsdal, og vi glæder os til at arbejde videre med det fine potentiale, der er i såvel bygninger som naturen i en del af Danmark, som vores familie har haft nær tilknytning til i over 35 år," udtaler Martin Mikkelsen og hustru Anna Sofie til Sjællandske.

Martin Mikkelsens far, Poul Mikkelsen, købte således i 1995 det nærliggende gods Dønnerup, som fortsat ejes af familiens selskaber.

Kongsdal Gods, hvis fredede hovedbygning stammer fra slutningen af 1500-tallet, har i dag et registreret boligareal på 2160 kvm og 786 hektar jord, der bl.a. benyttes til landbrugsdrift.

Sjællandske Nyheder skriver, at købesummen for Kongsdal Gods, der blev sat til salg for et lille år siden, ligger tæt på udbudsprisen 230 mio. kr. Ifølge tinglysningen blev adressen Kongsdalvej 5A overtaget af Martin Mikkelsen for lige under 135 mio. kr.

Ejer af vaskerikoncern overtager gods på Sydfyn 

Udlandsdansker køber sjællandsk gods med værdi af over 100 mio. kr.

Ejendomsmatador køber gods efter konkurs 

Fynsk gods med værdi af 53 mio. kr. overtages af 20-årig 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også