Watch Medier

Medie: Kapitalfond planlægger milliardnotering af it-virksomhed i København

Kapitalfonden Francisco Partners arbejder ifølge erhvervsmediet Insidebusiness på en dansk børsnotering af it-virksomheden EG til en værdi i størrelsesordenen 10 mia. kr. Kilder bekræfter over for KapitalWatch, at en "beauty contest" er iværksat.

Foto: GOOGLE MAPS

Den amerikanske kapitalfond Francisco Partners arbejder ifølge mediet Insidebusiness på et frasalg af it-virksomheden EG, som fonden købte af den danske kapitalfond Axcel i 2019 for 3,7 mia. kr.

Den amerikanske ejer af det danske softwareselskab stiler ifølge InsideBusiness efter en børsnotering af it-mastodonten i første halvår 2022, og man har allerede hyret et større konsortium af banker med bl.a. Nordea og Danske Bank samt flere udenlandske aktører til den opgave.

Værdien af EG kan løbe op i 10 mia. kr. i forbindelse med en børsnotering i København næste forår.

Kilder bekræfter oplysningerne over for KapitalWatch, og at processen er i gang med en såkaldt beauty contest i sommer. En proces, hvor en ejer præsenterer sine tanker om et salg eller en børsnotering af et selskab for banker og rådgivere, der givet input til, hvordan de synes, en exit skal gribes an. 

Foruden Nordea og Danske Bank kan også investeringsbankerne ABG og Jefferies være involveret i processen.

På to år har EG investeret mere end 2 mia. kr. opkøb af danske og nordiske softwarevirksomheder.

Insidebusiness skriver, at britiske Rothschild sideløbende kører en M&A-proces, hvor man jagter en køber, der vil betale 10 mia. kr. eller derover for det danske selskab.

Selv om en industriel køber ikke kan udelukkes, anser KapitalWatchs kilder en børsnotering som det klart mest sandsynlige udfald, fordi selskaber i øjeblikket prissættes rimelig højt ved børsnoteringer. For en kapitalfond kan det svært at matche de aktuelle priser på den slags selskaber og få finansiering til dem.

En børsnotering til en værdi af 10 mia. kr. er ikke hverdagskost i København.

For nylig solgte Axcel gamingvirksomheden Steelseries til GN Store Nord for ca. otte mia. kr., efter den danske kapitalfond gennem længere tid havde forberedt en børsnotering af Steelseries.

Francisco Partners er et amerikansk private equity-selskab, der udelukkende fokuserer på investeringer i teknologi- og teknologirelaterede servicevirksomheder. Fonden har hovedsæde i San Francisco.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs