Bavarian har solgt nye aktier til kurs 268

Det børsnoterede medicinalselskab Bavarian Nordic har i en lynmanøvre tirsdag solgt knap 10 pct. nye aktier til en gruppe institutionelle investorer og får et bruttoprovenu på 1,7 mia. kr. i kassen.
Bavarians aktieudvidelse er fuldtegnet. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Bavarians aktieudvidelse er fuldtegnet. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
af marketwire

Bavarian Nordic har fundet købere til det lynsalg af nye aktier, der blev annonceret tidligere mandag.

Det oplyste selskabet i en meddelelse sent mandag.

De nye aktier bliver solgt for 268 kr. per aktie, hvilket skal ses i forhold til selskabets lukkekurs på 278,60 kr. per aktie mandag, efter aktien var dalet 7,6 pct. dagen igennem.

Selskabet henter et bruttoprovenu på 1708 mio. kr. fra aktiesalget, fremgår det af meddelelsen. De nye aktier ventes at blive optaget til handel omkring 10. december.

Bavarian offentliggjorde tidligere mandag planerne om at sælge 6.373.680 nye aktier i en kapitalrejsning.

Det skulle gennemføres "i en privat placering rettet mod kvalificerede institutionelle og professionelle investorer i Danmark og i visse andre jurisdiktioner".

Det fremgår endnu ikke, hvem der præcis har købt aktierne.

"Udbuddet åbner straks, og vi forventer at lukke i dag. Udbudskursen fastsættes efter afslutning af den accelererede bookbuildingproces. Den endelige udbudskurs og antallet af nye aktier forventes offentliggjort hurtigst muligt herefter," lød det i meddelelsen tidligere mandag.

Udbuddet svarer til 9,94 pct. af Bavarian Nordics registrerede aktiekapital.

Ud over finansiering af et afgørende fase 3-forsøg med Bavarian Nordics RSV-vaccinekandidat, MVA BN RSV, påtænkes provenuet anvendt til sikring af den strategiske fleksibilitet i forhold til eventuelle opkøb - og derudover til "generelle virksomhedsformål".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også