Watch Medier

MT Højgaard sælger pavillonudlejning og nedjusterer

Entreprenørvirksomheden MT Højgaard sælger nu resten af selskabet Ajos, som primært står for udlejning af pavilloner.

MT Højgaard har solgt resten af Ajos. | Foto: Martin Dam Kristensen/ERH

MT Højgaard har indgået en betinget aftale om at sælge de resterende aktiviteter i forretningsenheden Ajos, og i den forbindelse nedjusteres de finansielle forventninger til året.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet mandag.

MT Højgaard ser nu en omsætning i niveauet 7 mia. kr. mod tidligere 7,1 mia. kr. Samtidig sænkes forventningerne til driftsresultatet før særlige poster og afskrivninger til 175 mio. kr. fra tidligere 185 mio. kr.

Salget ventes at blive gennemført i 2021, men er betinget af de "sædvanlige" forhold, der gør sig gældende for at lukke en aftale, skriver MT Højgaard i meddelelsen. Ajos vil indgå i regnskabet for 2021 som ophørende aktiviteter.

"Vi har gennemført flere frasalg i Ajos og glæder os over, at vi nu også har fundet den rette ejer til udlejningsaktiviteterne i pavillonforretningen, der ikke ligger inden for MT Højgaard Holding-koncernens strategiske fokusområde," siger adm. direktør Morten Hansen i meddelelsen.

Køberen er Adapteo, der overtager selskabet for 325 mio. kr. Prisen kan justeres efter fire år med afsæt i en earn-out-aftale, lyder det i meddelelsen.

Salget indebærer fire medarbejdere, der holder til i Køge og Vejle, samt alt materiel og 1100 pavilloner.

MT Højgaard sælger ud 

MT Højgaard-chef: Turnaround går godt – venter ikke opkøb eller frasalg

Direktørduo i MT Højgaard: "Det er en stor operation vi har lavet i maskinrummet" 

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs