Watch Medier

Rederiet Esvagt værdisættes til næsten syv milliarder i overraskende ejerskifte

Esvagt har ifølge DNB Markets en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at kapitalfonden 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte selv at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt.

Peter Lytzen, CEO i Esvagt, er positivt overrasket over, at kapitalfonden 3i nu har købt hele rederiet. | Foto: PR/Esvagt

Den britiske kapitalfond 3i Infrastructure, der netop er blevet eneejer af Esvagt, var ikke tilfreds med de indkomne købstilbud på det danskbaserede offshore- og vindrederi, og valgte så at udnytte en option til selv at købe selskabet fuldt ud.

3i Infrastructure overtager således med-investor AMP Capitals 50 pct.s aktiepost i Esvagt til en pris på 268 mio. britiske pund, meddelte selskabet i fredags.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs